Ylva Sarri
Anette Niia
Ylva Sarri

Djur och naturfoto

När dagen gryr gör vi oss klara för att lära oss mer om den arktiska kulturen, landskapet och vårt djurliv. Med hjälp av kamera utforskar vi naturen. Du behöver inte ha någon erfarenhet av foto för att delta. Efter att vi bekantat oss med kamerautrustningen far vi ut med bil. 

Vi väljer vad vi ska fotografera utifrån väder, intresse och de samiska åtta årstiderna. Vi kan aldrig garantera dig bilder på till exempel vilda djur, men vi söker efter vackra naturscenerier, smyger på djur såsom älg, ren och fåglar. Vi berättar samtidigt om djur och natur i ett samiskt perspektiv. Turen avslutas med en kopp kaffe eller te och kaka.

Pris: 1690 SEK/vuxen 1050 SEK/barn 8-15 år. Privat tur 5500 SEK max 3 pers även barn under 8 år. Deltagare utöver detta 1 690 SEK/pers. SD kort är ej inkluderat i priset.

I priset ingår: Hämtning från Icehotel, Turistbyrån och Camp Ripan (från annat boende upp till 20 km från Kiruna C betalas extra 300 SEK per person), samisk fotoguide, varma kläder och skor på förfrågan (ange storlek vid bokning), och kamera med 300 mm teleobjektiv (barn delar kamera med vuxen). Ta med dig SD-minneskort (minimum 8 GB) eller köp ett på plats (kostnad 200 SEK)

Transport sker med minibuss, men beroende på väder och gruppens intressen stannar vi på vägen på flera platser för att röra på oss och ta oss in i skogen. Vi rekommenderar därför en bra byxa, fingervantar och varma skor med på turen.

Deltagarantal: Minimum 2 betalande vuxna. 

Avgångar: Dagliga turer året om, kl. 08.00–12.00, 1 mars-31 oktober. Under vintern kl 09.00-13.00.