Ylva Sarri
Anette Niia
Ylva Sarri

Djur och naturfototur

När dagen gryr gör vi oss klara för att fotografera den arktiska kulturen, landskapet och vårt djurliv. Du behöver inte ha någon erfarenhet av foto för att delta. Efter att vi bekantat oss med kamerautrustningen och lärt oss att hantera kameran far vi med bil ut i jakt på fotoobjekt. 

Vi väljer vad vi ska fotografera utifrån väder, intresse och de samiska åtta årstiderna. Vi kan aldrig garantera dig bilder på till exempel vilda djur, men vi söker efter vackra naturscenerier, smyger på djur såsom älg, ren och fåglar. Vi berättar också om djur och natur i ett samiskt perspektiv. Turen avslutas med en kopp kaffe eller te och kaka.

Pris: 1690 SEK/pers

I priset ingår: Hämtning från ditt hotell, guide, varma kläder och skor på förfrågan (ange storlek vid bokning), och kamera med 300 mm teleobjektiv. Ta med dig SD-minneskort (minimum 8 GB) eller köp ett på plats (kostnad 200 SEK)

Transport sker med minibuss, men beroende på väder och gruppens intressen stannar vi på vägen på flera platser för att röra på oss och ta oss in i skogen. Vi rekommenderar därför en bra byxa, fingervantar och varma skor med på turen.

Deltagarantal: Minimum 2 personer. Privata turer på förfrågan.

Avgångar: Dagliga turer året om, kl. 08.30–13.00 (tiden är ungefärlig). Vi vill ha din bokning senast kl 15.30 dagen före. (Avgår från Icehotel 09.00).