ofelas islandshästar
OFELAŠ Islandshästar & Guideservice

Vintervecka till häst (7 dagar)

Kom till oss för en spännande vintervecka med ridning på islandshäst och andra aktiviteter. Det är spännande att rida i snön, både i skogen och på mindre vägar, samt på isen. Förutom att rida ut på tur får du också rida lektion, besöka det berömda Icehotel, åka rensläde, lära dig om den samiska kulturen och åka ut med skoter för att isfiska. Du guidas av samiska guider denna vecka, väl förtrogna med området, naturen och djuren. Hos oss får du uppleva lugnet och tystnaden, samt förhoppningsvis se norrsken, renar och älgar och andra djur.

Här följer ett exempel på veckoprogrammet:
Efter transfer till vår gård den första dagen har vi en ridlektion för att bli bekant med hästarna. Du blir serverad en två-rätters middag efter ridningen. Förhoppningsvis ser vi det vackra norrskenet och runt vår gård finns gott om älgar. Den andra dagen åker vi ut med snöskoter för att isfiska och denna dag lär du dig att köra skoter. Lunch blir det utomhus. Senare rider vi på en tur i skogen i vintermörkret för att spana efter norrskenet och tillbringar kvällen runt elden i kåtan. Den tredje dagen blir det en renslädestur med lunch vilket är samernas gamla tranportsätt. På eftermiddagen beger vi oss till det berömda Icehotel för ett besök. Vi äter middag där och kommer tillbaka till gården på kvällen. Den fjärde dagen rider vi ut på tur, på eftermiddagen har vi en ridlektion speciellt för islandshästridning. Nästa dag rider vi ut på tur och hoppas att vi kan rida ut på isen om den är tjock nog. På eftermiddagen ett besök till staden Kiruna. Den sjätte dagen rider vi ut i skogen och på eftermiddagen har vi ridlektion på ovalbanan. Sista dagen kör vi dig tillbaka till Kiruna.

Under denna vecka bor du i ett hus på vår gård med tre rum, gemensamt kök och badrum. Vår gård är vackert belägen vid Kalixälvens strand väster om Kiruna. Maten består av våra lokala specialiteter såsom vilt och fisk. De flesta aktiviteterna sker utifrån vår gård, men till några tar vi oss med bil. Aktiviteterna i programmet kan komma i en annan ordning än det är angivet här. Minimiålder är 12 år, max vikt är 90 kg och minimiantal är 3 per tur.


Längd: 7 dagar och 6 nätter
Ingår: helpension (middag dag1-frukost dag7), alla aktiviteter i programmet, vinterytterkläder, hjälm, transfer Kiruna
Riderfarenhet: Ja
Mot tillägg: byta ut en av nätterna på gården mot en övernattning på ICEHOTEL (2 p i dubbelrum – snörum)  2200 kr extra per person
Pris: 12 900 SEK/person