OFELAŠ Islandshästar & Guideservice

Vinteräventyr (4 dagar)

Välkommen för ett vinteräventyr på fyra dagar i Norra Sverige med det bästa vi kan erbjuda av aktiviteter. Du får åka rensläde, rida islandshäst, få dig till livs av den samiska kulturen, köra skoter och isfiska. Du får uppleva dessa dagar tillsammans med samiska guider, mycket väl förtrogna med området och med den samiska kulturen. Under dessa dagar besöker vi också det berömda Icehotel. Du får uppleva lugn och stillhet samt vistas mycket ute i naturen och får säkert se både norrsken, ren, älg och andra djur. Det du upplever hos oss är genuint och äkta med spännande aktiviteter ute i naturen. 

Efter ankomst till Kiruna den första dagen efter lunch åker vi till vår hästgård i Puoltsa. Du börjar med en introduktion under eftermiddagen och avslutar dagen med en god trerätters middag. Övernattningen sker på gården och på gården och runtomkring finns olika vilda och tama djur som häst, hund, ren, älg, räv, get, katt mm som förgyller tillvaron. Nästa dag får du prova på isfiske på en fjällsjö. Dit tar vi oss med skoter och en samisk guide som kan naturen och djurlivet. Det är spännande att isfiska när man tittar ner i hålet på isen och ser fisken. Lunch har vi med oss denna dag. På eftermiddagen ger vi oss ut på en ridtur i skogen på våra islandshästar. Där får vi kanske se både norrsken, ren och älg. Dagen avslutas runt elden i kåtan med god mat tillagad av lokala matvaror. Den tredje dagen beger du dig ut på en renslädestur som är samernas gamla sätt att transportera sig och du får uppleva lugnet ute i naturen. Lunch äts under turen. Vi besöker det berömda Icehotel på eftermiddagen, äter middag där och kommer tillbaka till Puoltsa på kvällen. Den sista dagen rider vi en kortare tur i skogen och efter lunch transfer till Kiruna. På denna tur är minimiåldern 10 år och minimiantalet 3. Det kan hända att vi gör aktiviteterna i en annan ordning än det är angivet i programmet. Övernattning sker i dubbelrum i hus på vår hästgård med gemensamt kök, dusch och toalett. De flesta aktiviteter utgår från vår gård, men till vissa tar vi oss med bil. Maten som serveras har lokal prägel och består till stor del av vilt och fisk.

Längd: 4 dagar och 3 nätter

Datum: 13-16.12 2020, 10-13.1, 24-27.1, 21-24.2, 21-24.3 2021 

Pris: 11 150 kr/pers

Ingår: alla aktiviteter i programmet, helpension (from middag första dagen tom lunch fjärde dagen), häst med utrustning, guide (svenska, engelska), vinterytterkläder, hjälm, transfer Kiruna

Extra: Du kan byta ut en av nätterna på gården mot en övernattning på ICEHOTEL (2p i dubbelrum – isrum mån-ons) Eget rum är också möjligt.

Minimiålder 12 år / maxvikt 90 kg. Min 3 pers per tur