Veckotur med eget hundspann

Gör ditt livs tur genom vår fantastiska Lappländska vildmark. Du kör eget hundspann och du och hundarna kommer att bli ett väl sammansvetsat team.

På ankomstdagen hämtar vi upp dig från önskad adress inom Kiruna C. Vi tar dig med till vår bas i Laxforsen strax utanför Kiruna inte långt ifrån Jukkasjärvi. Vi tillhandahåller varma kläder för turen (skor, overall, mössa och handskar) och utrustning för övernattningarna bl.a. sovsäckar med sovsäckslakan och handduk. Dina egna kläder för turen bör vara oömma och varma – och glöm inte varma underkläder, inte minst långkalsonger, och varma sockar. Första nattens övernattning sker på kenneln i vår gäststuga.

När vi vaknar nästa dag börjar vi med att mata hundarna. Medan de smälter maten äter vi själva frukost. Därefter packar vi slädarna, förbereder oss för turen och selar på hundarna.

När vi och hundarna är klara och startsignalen för turen går tystnar hundarna och allt du hör är ljudet av släden och andhämtningen från hundarna. Med våra Huskys guidar vi dig ut på en tur i den vackra Lappländska naturen i Jukkasjärvis och Torneälvens omgivningar genom skogsområden ofta täckta av skimrande snö och över frusna sjöar.

Vi går till vår vildmarkscamp, som vi byggde för tre år sedan. Vattnet hämtar vi från sjön. Campen har ingen el-ström. När vi under eftermiddagen kommer fram till campen börjar vi med att ta hand om hundarna, hämta vatten och förbereder bastun för aftonens bastubad. Guide och gäster hjälps åt med arbetet på campen. Här får vi erfarenhet avhur vildmarksliv utan moderniteter gestaltar sig.

Från campen går vi på dagsturer. Vi går olika turer varje dag och äter luncherna utomhus under turen där vi finner det lämpligt. Dagsturernas längd beror på snö- och väderförhållandena. Efter 5 nätter på vildmarkscampen återvänder vi till kenneln. Då bokar vi middag på restaurant i Kiruna C, vilket ingår i priset. Sista nattens övernattning sker vid kenneln där vi kan njuta av rinnande vatten i duschen.

Pris: 16.000 SEK/person
Priset inkluderar: mat under hela veckan, 7 övernattningar (2 på kenneln och 5 på vildmarkscampen), transfer från/till Kiruna C, hundar med all utrustning och varma kläder för turen.
Deltagare: Minimum 2 gäster per tur. Reser du ensam – kontakta oss – det kan vara möjligt att följa med en redan bokad grupp. Max 6-8 gäster per tur.

För bokning: teamasanilsson@gmail.com eller +46 (0)70 5670145, +46 (0)70 3123035