Foto: Britt Hammar

Vandringar med Guide i Norr

Vandring – Midnattssol
Vi åker med minibuss en kort sträcka och vi vandrar till fots längs med berget Luossavaara, efter stigen upp mot berget finns mycket att se och uppleva både vad gäller natur (flora, fauna, geologi), historik om gruvan samt fakta om stadens framtid. Under turen blir du bjuden på en underbar nattmacka gjord av renkött, te/kaffe och den hembakade ”Kiruna Sunset Cake with cream and cloudberries”. 

Avfärd: kl. 21.00 (turen tar ca 3-4 h)
Pris: 950 SEK/person, 550 SEK/barn (6-15 år)
Längd: ca 3-4h, total sträcka ca 2-3 km
Svårighetsgrad: lätt vandring uppför
Antal platser: max 8 personer min 2 personer

Vandring – halv dag
Vi åker med minibuss ca 4 mil och vandrar därefter till fots för att se en vacker älvdal och den Kaledoniska bergskedjan. När vi kommer fram bjuds du på en underbar lunch med renkött, kaffe/te och den hembakade ”Kiruna Sunset cake with cream and cloudberries”.

Avfärd: Kl. 10.00 (du blir hämtad vid ditt hotell)
Pris: 1000 SEK/Person, 600 SEK/Barn (6-15 år)
Längd: 3-4h, total sträcka ca 4-5 km
Svårighetsgrad: lätt – medel (i slutet)
Antal platser: max 8 personer min 2 personer

Vandring – hel dag

Abisko-Nuolja
Vi åker med minibuss cirka 90 km i riktning nordväst mot Abisko. På vägen till Abisko stannar vi på några ställen för att se på några geologiska attraktioner. Vid ankomsten börjar vi turen med en cirka 20 minuters liftåkning upp på berget Nuolja till Aurora Sky Station. Från stationen går vi omkring 2 km och når toppen på 1 169 m över havet för att titta på den magnifika utsikten. Vandringen bjuder på ett vackert landskap och tar dig längs en varierande flora, med några sällsynta blommor och inspirerande fauna. Under vandringen stannar vi att njuta av lunch från lokala produkter, kaffe, te och en läcker hemlagad Kiruna Sunset-kaka med grädde och svenska bär. Du erbjuds också snacks under dagen.

I Abisko kan du också besöka kanjonen, ett vattenfall och turiststationen STF.
Pris: 2 000 kr / vuxen, 1000 kr / barn (12-15 år).
Deltagare: max 6 personer / min 2 personer
Avresa: 08:00 från ditt hotell
Längd: 8 – 9 h
Total sträcka: 4-5 km
Svårighet: lätt
Inkluderar turen: guide, transfer, ryggsäck, snacks, lunch, biljett till liften

Laddjujávri
Vi åker med minibuss längs med den vackra älvdalen mot den Kaledoniska bergskedjan, vi stannar på några ställen efter vägen för att fota den vackra naturen. När vägen tar slut börjar vi vandringen mot Ladjujaure som är en glaciärsjö, med kallt, ljusgrönt klart vatten. Här kan du även se Sveriges högsta berg ”Kebnekaise” .Vid Laddjujàvri äter vi lunch vid Sarris restaurang, njuter av naturen och stillheten en stund innan vi vandrar tillbaka. Du bjuds även på snacks under dagen.

Pris: 2000 SEK/person, 800 SEK/barn (10-15 år)
Avfärd: Kl 08.00 
Längd: ca 8-9h, total vandringssträcka 10 km
Svårighetsgrad: lätt vandring
Antal platser: max 8 personer min 2 personer
Inkluderar turen: transfer, guide, ryggsäck, snacks och lunch