Vandring

Stigar, leder och vägar som tar dig ut i naturen. En vandring i Kiruna kan betyda så mycket. En rörelse i sinnet och samtidigt en fysisk förflyttning till ett geografiskt mål.

Vandrar du längs Kungsleden i Kiruna, Swedish Lapland får du uppleva bland det vackraste den svenska naturen har att erbjuda. Klara sjöar med sikt långt ner i djupet, älvar och jokkar med så rent vatten att du kan fylla kåsan och dricka det. Leden är ett ca 400 km långt äventyr som sträcker sig mellan Abisko och Hemavan. Abisko är en av platserna där du kan börja och sluta din tur. Ta en dagstur eller övernatta i tält eller någon av STF:s mysiga stugor.

Höga fjäll och djupa dalar
I Kiruna med omnejd finns höga fjäll där snön ligger kvar som florsocker på topparna, och påminner dig om vilken breddgrad du befinner dig på. Här finns djupa dalar där renar betar och örnarna cirklar högt ovanför. Här finns vandring som passar de flesta – från den mindre erfarne, den som önskar några timmars bensträckare till avancerade veckovandringar med tältboende i obanad terräng.

Mäktiga och omväxlande kulisser
Upplev Abiskos frodiga nationalpark och Kebnekaises fjällmassiv. Söker du en utmaning kan du ta chansen att bestiga Sveriges högsta bergstopp, med eller utan guide. Upptäck vyerna över Lapporten och Sjumilasjön Torneträsk. Toppa med en bit mat på fjället Nuolja. Låt benen arbeta, huvudet vila och själen sväva fritt. Läs mer om Kungsleden.

Nedan får du tips på enklare dagsturer, men för den som föredrar att vandra med guide så har vi många duktiga företag som står till förfogande!