Nutti Sámi Siida
Johan Adermalm
Jukkasjärvi Vildmarksturer
Lola Akinmade Åkerström
Sandra Petrowitz
Katja Bechtloff
Nils Torbjörn Nutti

Upplev Aurora Vinter Lappland – 4 dagar

Upplev de allra bästa äventyr Lappland har att erbjuda och låt dig förtrollas av ljuset. Med djur som dominerande transportmedel ger dig denna exklusiva resa en miljövänlig upplevelse av den storslagna naturen i Swedish Lapland. Vårt stugboende Reindeer Lodge fungerar som den perfekta basen för din vistelse, en pärla bland renar mitt i skogen. Här kommer du finna den perfekta balansen mellan aktivitet och avkoppling, njuta av utsökt mat från lokala råvaror och chansen att se norrskenet direkt från din stuga.
​​​​​En underbar paketresa för aktiva par, familjer och vänner!

Dag 1 – Ankomst
Vi möter upp er 18.00 vid Kiruna Tourist Center för transfer till vår mysiga boendeanläggning Reindeer Lodge som ligger utanför Jukkasjärvi by, mitt i skogen och vid Torneälvens strand. Väl utrustade med vinterytterkläder, kommer lodgevärden visa er till er privata stuga där ni kan sitta ner och njuta av renarnas sällskap utanför ert fönster! Incheckningen åtföljs av en välsmakande 2-rättersmiddag, en genomgång av ert aktivitetsprogram och de bästa sätten att jaga norrskenet runt Reindeer Lodge. Ett bastubad i vår vedeldade bastu är förberett att avnjutas innan det är dags att krypa ner i sängen i er Reindeer Lodge stuga för en god natts sömn. (M)

Dag 2 – Renslädesexkursion, Icehotel- & Sámi Siida-Márkanbáikibesök
Efter frukost följer ni med våra guider på en exklusiv och alldeles särskild renslädestur som innebär att ni utövar en gammal och försvinnande samisk tradition. Ni handhar och kör var sin körren med släde genom vintervit skog och längs den frusna sjön Sautusjärvi. Efter ungefär en och en halv timmes körande, stående på medarna, återvänder vi till lodgen för att äta en traditionell renskötarlunch i tältkåtan. Detta följs av ett besök på världsberömda Icehotel, en promenad genom Jukkasjärvi by och ett besök till utflyktsmålet Sámi Siida-Márkanbáiki under eftermiddagen. När ni återvänder till Reindeer Lodge bjuder värden på en härlig 2-rättersmiddag och renande bastubad. Boende i egen stuga. (F, L & M)

Dag 3 – Hundspannsexkursion i Torneälvdal
Efter frukost körs ni till den närbelägna kenneln där ni får en introduktion i hundspannskörning. Slädhundarna är ivriga att komma iväg. Ni kör ett eget hundspann parvis, där förare och passagerare turas om med att köra och sitta i släden. Det blir en lunchrast under turens gång och denna utflykt bjuder på fantastiska fotomöjligheter längs imponerande Torneälvdal. Under eftermiddagen finns det tid för att ge er ut på tur på egen hand med snöskor och långfärdsskidor. En utsökt 2-rättersmiddag som serveras av Reindeer Lodge guiden och ett värmande bastubad rundar av denna dag, troligen med ett uppfriskande rullande i pudersnön! Boende i egen stuga. (F, L & M)

Dag 4 – Avresa
Efter frukost är det dags att packa ihop era tillhörigheter och säga farväl till renarna. Senaste utcheckning är 11.00 och vi ombesörjer transfer från Reindeer Lodge till Kiruna. (F)

PRIS: Vuxen: 12 560 kr. Barn (6-12 år): 7 760 kr. 
Priser baserade på boende i stuga med 2 eller 3, maximum 4 personer/stuga.
DATUM: Tillgängligt mellan 13 jan och 2 april 2020, endast mot förfrågan.
START/UPPHÄMTNING:18.00 på Kiruna Tourist Center, dag 1. Ca 20 min transfer till Reindeer Lodge.
SLUT: Utcheckning senast 11.00 på Reindeer Lodge och transfer till Kiruna Airport/Tågstation/ Tourist Center eller hotell, dag 4.
BOENDE/FACILITETER: 3 nätter i egen stuga på Reindeer Lodge ingår.
Reindeer Lodge omfattar fem privata trästugor i samisk design. Varje stuga är som ett stort rum á 20 m² som är utrustat med en dubbelsäng, vedeldad kamin, element, stolar och bord. Fyra utav fem stugor förfogar även över en bäddsoffa (1,60 x 1,80 m). En gemensam vedeldad bastu med separata duschar och omklädningsrum så väl som WC finns i gemensamma lokaler. En gemensam timmerkåta fungerar som kök/matsal med sittplatser/plats för umgänge. Reindeer Lodge är även vinterhem för en större del av vår renhjord som betar nära stugorna.
AKTIVITETER: Köra egen rensläde, köra eget hundspann parvis, besök på Icehotel och Sámi Siida-Márkanbáiki ingår. Fri tillgång till snöskor och långfärdsskidor.
KOST: Helpension från middag dag 1 till frukost dag 4. Matallergier/intoleranser anges vid bokning.
UTRUSTNING: Lån av termooverall, stövlar, vantar, mössa samt sovsäck, lakan och badhandduk ingår.
EXKLUDERAT: Reseförsäkring, internationella och inrikes transport samt alkoholhaltiga drycker.
GRUPPSTORLEK: Min 2, max 8 personer.
SPRÅK: Svenska och engelska.
VILLKOR: Minimiålder för paketet är 6 år. Minimiålder för att köra egen rensläde är 16 år. Barn under 16 år sitter på en vuxnes rensläde. God fysisk hälsa och rörlighet krävs. Gästerna deltar i våra aktiviteter på eget ansvar och har en skyldighet att följa guidens anvisade säkerhetsinstruktioner. Alla turer anpassas efter rådande väderförhållanden. Trots att chansen att se norrskenet är ganska stor, kan en observation inte garanteras eftersom det är ett naturfenomen.
TILLÄGG: Stuga, enkelrum: 1 000 kr per natt.
Hundspannstur, ensam förare (från 16 år): 400 kr.
KVALITÉ: Sápmi Experience och Sustainable Arctic Destination certifierad.