Tundra & Taiga 2 dagars

Tundra & Taiga – 2 dagar

En äventyrlig övernattningsresa med skoter som tar dig från taigan mot tundran. Njut av den otroliga utsikten över denna avlägset område i nordöstra hörnet av svenska Lappland väldigt få turister har vågat in.

Dag 1 Tobacco Trail genom taiga

Vi träffas i Jukkasjärvi. Utrustad med varma ytterkläder och en vy på kartan, guiden kommer att ge instruktioner om hur man hanterar en snöskoter säkert, innan vi lämnar Jukkasjärvi

Vi kör längs den gamla handelsvägen ”tobaks leden” över frusna sjöar och myrar och genom urtids boreala skogar med tall, gran och gran. Vi har en utomhus lunchrast på en naturskön och lämplig plats. Älg och lodjur lever i taiga, liksom renarna som vallas av samerna. Efter ca 60 km når vi den lilla byn Övre Soppero i mitten av ingenstans. Välkomnas av våra värdar, en traditionell renskötare familj, vi äter middag och ta en avkopplande bastu. Boende i stuga.(L & D)

Dag 2 Tundra och vägen tillbaka

Efter frukost säger vi adjö till våra värdar och beger oss igen. Den magiska skönhet tundran syns på långt håll. Tundra, Duottar i nordsamiska, är ett ord av Kildin samiska ursprung och betyder höglandet eller trädlösa fjälllandskap. Låga temperaturer och korta växtsäsonger är typiskt för tundran, men floran och fauna är varierande och kan motstå det kalla klimatet. Djurliv som ripa, skogshare och fjällräv bor här i de svepande, öppna landskap. Dagens resa är ca. 60 km med lunch äts på leden igen innan vi återvänder tillbaka till Jukkasjärvi i början av eftermiddagen. (B & L)

PRIS: SEK 5 100 per person, 2 personer som delar en skoter.

SEK 6 500 per person, skoter engångsbruk.

Avgång: lördag varje vecka. 10 januari-12 april 2016. Övriga datum möjliga mot förfrågan med min 4 deltagare.

START: 13:00 på hotel Information / turist i Kiruna; 13:30 Jukkasjärvi dag ett.

END: 13:30 i Jukkasjärvi; 14:00 på hotel Information / turist i Kiruna dag 2.

GRUPPSTORLEK: Min 2 personer, max 8 personer per avgång.

BOENDE: sovsal i stugan 1n.

MÅLTIDER: Helpension från lunch dag 1 till lunch dag 2. Information om kost (vegetarianism Pescetarianism, allergier etc) krävs vid bokningstillfället.

INGÅR: Thermo totalt, kängor, vantar, mössa och hjälm. Varm sovsäck och handuk

TURVILLKOR: Min ålder 18 år. Allmänt god hälsa och kondition som krävs. Min ålder för att köra egen skoter 18 år och ett giltigt körkort för bil. Ett överskott av högst SEK 8.000 per incident / skoter debiteras till den person som körde skadad skoter.

SPRÅK: Engelska och svenska