Sustainable Arctic Destination

Ditt naturvänliga äventyr

Kiruna kommun är landets nordligaste och största kommun till ytan. Destinationen är känd för sitt bevarade natur- och kulturlandskap, majestätiska berg, glaciärer, flera oreglerade nationalälvar och över 6000 sjöar. Här finns Sveriges högsta berg Kebnekaise, två nationalparker och skyddad urskog med unika miljöer med spännande fauna. Det är 26 % av kommunens yta och nästan 11 % av all skyddad natur i Sverige som finns här. Centralorten med sitt högteknologiska nav inom mineralindustri och rymdteknologi gränsar till tundran. Här hittar du tre olika kulturer; den svenska, tornedalska och den samiska kulturen.

Tack vare allemansrätten har alla rätt att vistas i naturen, även i känsliga delar som är skyddade av nationalparker, naturreservat eller Natura 2000 områden. Allemansrätten bygger på långsiktig respekt för natur och vildmark. För att skydda natur, landskap och kulturer arbetar Kiruna Lappland långsiktigt, det som kan upplevas idag ska bevaras för framtida generationer och bidra till planetens välbefinnande. Det är prioriterat att arbeta så både för lokalbefolkningen och besökarnas skull.

Vägen till ett hållbart resmål…
Kiruna Lappland arbetar långsiktigt för att bli en internationellt hållbarhetscertifierad destination. På vägen dit har en certifiering för företag tagits fram.

Här hittar du hållbara upplevelser enligt Sustainable Arctic Destination!

Bo hållbart hos våra certifierade företag: Camp Ripan, ICEHOTEL, Reindeer Lodge.