Snöskoturer dag/norrsken

Snöskotur

 

En fantastisk tur upp på berget Sakkaravaara med en mycket fin utsikt över Torne älvdal. Området har ett rikt djurliv och vi ser ofta spår efter älg, ren, räv och hare. Om vi har tur kan vi även få se spår efter lodjur och kanske järv. Vandringen upp tar ca 45 minuter och klaras av de flesta. I ravinen med utsikt över älvdalen efter toppbestigningen gör vi upp eld, kokar kaffe och äter en smörgås.

Priset inkluderar: guide, kaffe & smörgås, transfer, vinterkläder (stövlar, vinteroveraller, tjocka handskar, varm mössa)
Turens längd: 3 timmar 
Total längd inkluderar: transfer, tid för att byta kläder samt tid för måltid/fika
Sträcka: 1-2 km
Utgångspunkt och starttid: Kiruna Guidetur kl 11. Var på plats 30 minuter före starttid
Om ni bokat hämtning: hämtning från ICEHOTEL är 60 minuter tidigare än turens starttid. Var snäll och meddela er klädstorlek via e-mail info@kirunaguidetur.com eller ring oss på 0980-81110. 

Hämtning från hotell i Kiruna är 30 minuter tidigare än starttid för turen. Var på plats i tid, vi har ofta flera hämtningar och kan bli någon minut sen till just ert hotell. Om ni inte är på plats vid utsatt tid kan vi tyvärr inte vänta av hänsyn till övriga gäster.

 

Pris: 695kr/person, 348 kr/barn under 12 år

 

Snöskotur, norrsken

 

En spännande kvällstur med snöskor i den Lappländska polarnatten. Vid midvintertid är dagarna korta här uppe men tack vare den vita snön, stjärnljuset och norrskenet så blir det aldrig helt mörkt. Det är en magisk känsla att vandra i skogen och chansen att få se norrsken är över 90 % om vädret är klart. Guiden berättar om myter och sanningar om norrskenet. Vi åker alltid med små grupper. Vi rastar sittandes på renskinn, runt elden serveras lappländska läckerheter.

Priset inkluderar: guide, vinterkläder *, utrustning, kaffe & smörgås, transfer.

Längd av tur: 3 timmar 

Total längd inkluderar: transfer, tid för att byta kläder samt tid för måltid/fika.

Sträcka: 1-2 km

Utgångspunkt: Kiruna Guidetur kl.19. (vi möts ca en halv timme innan tur avgår.) 

 

Från slutet av mars är det ganska ljust på kvällen att kunna se norrsken. Vi startar turen senare men det kan hända att det inte är mörkt under hela turen.

*Vinterkläder ingår: stövlar,  vinter overaller, tjocka handskar, varm mössa.

 

Om ni bokat hämtning:

Hämtning från Icehotel är 60 minuter tidigare än starttid för turen. Var snäll och meddela oss er kläd- och skostolek via epostinfo@kirunaguidetur.com eller ring oss på 0980-81110.

Hämtning från Hotell i Kiruna är 30 minuter tidigare än starttid för turen.

Var på plats i tid, vi har ofta flera hämtningar och kan bli någon minut sen till just Ert hotell. Om ni inte är på plats vid utsatt tid kan vi INTE VÄNTA av hänsyn till övriga gäster.

Från mitten av mars blir det inte mörkt från början av turen. I april kör vi som kvällstur. 

 

Pris: 695kr/person, 348kr/barn under 12 år

Rekommenderad min. ålder är 10 år.

Upphämtning från ett hotell kostar 75 kr/vuxen, 37 kr/barn.

Vi har 300 kr extra tillägg per varje tur från 24/12 till 06/01.