Ylva Sarri
Ylva Sarri
Ylva Sarri

Samisk överlevnadstur

Det är en helt vanlig dag, en vinterdag med tjugo minusgrader, en vacker vårdag med solen som smälter snön, en senhöstdag med första virvlande snöflingorna. Vi har gått igenom hur vi samer tänker för att hålla oss varma hela dagen. Nu är vi klara att ta oss ut och prova våra kunskaper.

I skogen är det tyst och stilla, vi är helt ensamma. Nu gäller det att lära sig överleva och hålla oss varma. Vi söker nåt att äta, lär oss hur vi ska röra oss i landskapet, och att välja rätt ved för vår eld. Vi lär oss det samiska sättet att vara i naturen, hur vi tänker, vad vi gör och inte gör och vi lär oss att klä oss rätt. Vi gräver under snön, spårar djur och lär oss att ta oss fram i skogen. I samiska språket finns mer än 300 ord för snö och lika mycket för att beskriva renarna, vädret och landskapet.

Pris: 1 690 SEK/vuxen. Barn 3-15 år 950 SEK/barn. Privat tur 5 500 SEK, max 3 vuxna, alt 2 vuxna + 2 barn, även barn under 3 år. Deltagare utöver 1 690 SEK/pers.

I priset ingår Transfer från ditt hotell i Kiruna, Abisko eller Nikkaluokta, samisk guide, överdragskläder och skor, och varm dryck. 

Deltagare: Minimum 2 vuxna. 

Avgångar: 1 oktober – 15 maj 08.00–12.00. 

Vi rekommenderar att du klär dig varmt och tar med dig en bra mössa och ordentliga handskar.