Härkö Travel AB

Storviltjakt på älg i Lappland!

Kom och var med på en spännande och upplevelserik lockjakt på älg längst upp i norra Sverige. Området vi jagar i är känt för att hålla stora kapitala tjurar år efter år. Här finns goda chanser att skjuta din dröm älg.

Till er hjälp har ni en väldigt rutinerad jägare och guide, proffs på älg lock och med goda kunskaper om livet i dessa jaktmarker. Vi jagar i de vida och orörda barrskogarna söder om kalfjället ovan polcirkeln. Här finns Skandinaviens största älgar i en av Europas sista vildmark. Det behövs uthållighet och kunskap för att hitta dem i dessa milsvida skogar i väglöst land.

Det är en exceptionell upplevelse och spänning att bara få se dessa stora mäktiga djur. Man kan nästan ta på spänningen när man lockat in en älgtjur då den står och tittar på dig på endast några få meters avstånd. Ett enda litet felsteg eller rörelse från dig eller guiden vid fel tidpunkt kommer förstöra hela jaktdagen och chansen på skott på storoxen rinner ut i sanden.

Jakten kommer främst att ske tidigt på morgonen och på eftermiddagen innan mörkret faller. Vi lämnar oftast stugan redan i mörkret för att börja vandringen till jaktmarken som ska jagas för dagen så vi är på plats i gryningen. Väder och vind har stor betydelse för hur jakten läggs upp och kommer styra hela eran vistelse. Bästa förhållanden för lockjakt är när det är kallt och vindstilla.

Vi bor i en fin jaktstuga med vedeldad bastu ute i vildmarken belägen naturskönt i dom norrländska skogarna.

Varaktighet: 3 dagar
Lämplig för: Medel till god kondition, kunna gå 2 – 7 km i terräng.
Inklusive i Pris: Guide, transfer, all mat och dryck, logi, fällavgift, trofé.
Inkluderad ej i Pris: Alkoholhaltiga drycker, fälld älg. Ingen förberedelse av trofé eller frakt.

Intoleranser mat allergier, meddelas vid bokningen.

Tid:  Period 1: Ankomst 17 Sep – Hemresa 20 Sep,

        Period 2: Ankomst 24 sep – Hemresa 27 Sep.

        Period 3: Ankomst 1 okt – Hemresa 4 okt.

Max 2 jägare / Period.

Pris: 19500 Sek / Person

Packlista och mer information om resan kommer att skickas vid bokning.