Renkalvsmånaden!

Miessemánnu – En speciell upplevelse att se fram emot!
Vår- och sommartid kommer med en hel del underverk i naturen!
Miessemánnu är den samiska renkalvs månaden! Här är ett riktigt äventyr att se fram emot!

Under vår- och sommarsäsongen går solen aldrig ner i Lapland. Allt kommer till liv för en kort och hektisk tid. Snön släpper greppet och livet återvänder igen. De är nu det underbara sker. Du kan vara med och uppleva allt själv.

Under maj månad – Miessemánnu – är du inbjuden att delta i årets mest exklusiva evenemang och kraftfulla upplevelse. Du kan nära och själv följa livets största stunder och underbara mirakel när de ”röda” renkalvarna föds och de tar sina första stapplande steg.

Händelsen äger rum under det ljusa ljuset av midnattssolen vilket gör natten till en evig dag under en mycket intensiv tid för både djur och natur här i norr.

Det är renskötare med familj som varmt välkomnar dig.

De guidar dig försiktigt under den mest glada tiden under renskötselåret – den tid då de små renkalvarna föds. Du kommer att få tillgång till gammal traditionell kunskap som förvaltas av det samiska folket – renskötarfolket. Du kommer att få veta varför renarna ska ha ägarmärken och hur det är möjligt att märka kalvarna. Du kommer att få reda på varför renarna sedan gör en lång vandring västerut för att nå de höga bergen i Norge och mycket mer förstås. Till exempel, hur du bekanta dig med den nordligaste regionens mest hållbara, vackraste och mest omtalade djur – renarna.

Det är under dessa spännande vårsommarveckor som resultatet av årets arbete kan sammanfattas. Det är med stor förväntan som alla renskötare ser fram emot att se hur många renkalvar som föds.

Det är en tid av ljus, lycka och hopp för alla!

Få har förmånen att vara så nära och på plats för att se detta själva. Missa inte denna möjlighet! Välkommen att delta i vår vardag!

Varaktighet: 6 timmar
Lämplig för: Alla
Inklusive: Den samiska renskötaren är din guide från hämtning till avlämning, transfer.
Inkluderad mat: Traditionell samisk mat, stekt rökt renskött, med pitabröd och blåbär och lingonbärdrink, kaffe och te. / Livsmedelsallergier, intoleranser anges vid bokningen.
Utrustning: Varma utomhuskläder rekommenderas.

Avgångar:
Kvällstur från Kiruna 16.30 – 22.30
15 maj – 11 juni

Pris: 1795 SEK/Person, 1495 SEK/Barn (3-12 år)

https://www.youtube.com/embed/NfXChORH1Cc