Corey Muntz
Lola Akinmade Åkerström
Christian Nilsson
Klara Enbom Burreau
Katja Bechtloff
Katja Bechtloff

Paketresa: Ritni/Frost – Snöäventyr i Sápmi – 4 Dagar

Upptäck snötäckta Sápmi på egen hand men även i sällskap av en guide och låt dig förtrollas av ljuset både dag och natt. Vår lilla stuganläggning Reindeer Lodge är basen för din vistelse, inbäddad i skogen och med renarna som närmaste granne. Här hittar du balans mellan aktivitet och avkoppling för dig, din partner, familj och vänner. Miljöerna och upplevelserna kan lätt påminna om Frostfilmerna, och det är inte så konstigt med tanke på närhet till renar, snö och is, kåtor och norrsken mm. En snögubbe bygger du lätt på egen hand om du vill, material finns det gott om.
Dag 1 – Ankomst 
Välj mellan att hyra egen bil (boka själv) eller bli upphämtad av vår transferservice (mot tillägg). Med transferservicen gör vi ett stopp där du förses med varma vinterytterkläder som du kan använda hela vistelsen, även stopp för snabbinköp på matvaruaffär erbjuds. Incheckning i egen stuga som ligger utanför Jukkasjärvi by, mitt i skogen vid Torneälvens strand. I stugan finns egen vedeldad kamin och på lodgen finns tillgång till skidor, snöskor och pulkor för att gå på upptäcktsfärder i naturen på egen hand. Boende i egen stuga. 
Dag 2 – Dagsbesök på Icehotel och Márkanbáiki
Efter frukost har du dagen fri att göra ett dagsbesök på världsberömda Icehotel och på utflyktsmålet Márkanbáiki i byn Jukkasjärvi. Dit tar du dig t.ex. genom att följa markerad skoterled på frusna Torne älv. Passa gärna på att titta in i Jukkasjärvi kyrka för att beskåda den mäktiga altartavlan mm. Boende i egen stuga. (F)
Dag 3 – Samisk berättarkväll Idjastállu
Efter frukost är dagen fri att spendera på egen hand. Vid 20-tiden är det dags att bege sig mot Kyrkudden där du möts av guiden som tar dig med på den samiska berättarkvällen Idjastállu. Tillsammans med guide hälsar du våra renar och får chansen att mata dem med lav. Sedan sätter vi oss runt elden i vår tältkåta och du serveras varm dryck medan du får höra samiska myter och berättelser, kopplade t.ex. till olika naturfenomen. Ifall du har tur ser du även ett magnifikt norrsken som dansar i ett oförglömligt skådespel medan guiden berättar eller på vägen tillbaka till Reindeer Lodge där en god natts sömn väntar. Boende i egen stuga. (F)
Dag 4 – Avresa
Efter frukost är det dags att packa ihop och städa stugan (avresestäd mot tillägg). Vår transferservice tar dig till Kiruna (mot tillägg). Glöm inte att säga farväl till renarna! (F)
 
PRIS: 3 700 kr per vuxen. 1 800 kr per barn (3-12 år).
Priserna är baserade på boende i stuga med minst 2 personer per stuga. 5 350 kr per vuxen i enkelrumstuga.
PERIOD: 23 november 2020 – 11 april 2021.
BOENDE/FACILITETER: 3 nätter i privat stuga på Reindeer Lodge ingår. Reindeer Lodge omfattar fem privata trästugor i samisk design. Varje stuga är som ett stort rum á 20 m² som är utrustat med en dubbelsäng, vedeldad kamin, element, litet kylskåp, stolar och bord. Fyra utav fem stugor förfogar även över en bäddsoffa. Bäddsoffan (1,60 x 1,80 m) har plats för  upp till 1 vuxen med 1 barn, resp. för 2 barn (3-12 år). Den separata timmerkåtan fungerar som en gemensam servicebyggnad för självhushåll med fullt  utrustat kök, spis och sittplatser. De åtskilda dusch- och omklädningsrum för kvinnor och män samt Wc finns i gemensamma separata faciliteter.  Reindeer Lodge är även vinterhem för en del av vår renhjord som betar nära stugorna.
AKTIVITETER: Dagsbesök på Icehotel och Márkanbáiki på egen hand dag 2 och samisk berättarkväll med guide dag 3 ingår. Fri tillgång till snöskor, längdskidor och pulkor.
KOST: Frukostkorg dag 2, dag 3 och dag 4 ingår. Värmande dryck under berättarkvällen dag 3 ingår. Matallergier/intoleranser anges vid bokning.
UTRUSTNING: Badhandduk och sängkläder ingår. Ved till kamin ingår. Lån av termooverall, stövlar, vantar och mössa förbokas mot tillägg i samband med check-in-transferbokning.
ADRESS: Reindeer Lodge: Paksuniemivägen 188, SE – 981 91 Jukkasjärvi, det är 3 km från Icehotel/ Jukkasjärvi by, 15 km från Kiruna Airport och 20 km från centrala Kiruna.
KVALITÉ: Sápmi Experience och Sustainable Arctic Destination certifierad.
BOKAS HÄR