Kris Davidson
Katja Bechtloff
Katja Bechtloff
Anna Öhlund
Kris Davidson

Paketresa: Beaivi – Sommaräventyr i Sápmi – 4 dagar

Rabatt

Paket

Mata en ren. Ta ett dopp i älven. Njut av solen och förundras över Icehotels fantastiska iskonst mitt i sommaren. Kom in i kåtan och lyssna på spännande historier från förr. I detta paket har vi samlat aktiviteter för både återhämtning och äventyr, perfekt för såväl barn som vuxna. Vår lilla stuganläggning Reindeer Lodge är basen för din vistelse, inbäddad i skogen och med Torne älv intill. Kom närmare naturen, upptäck Sápmi och låt dig förtrollas av ljuset, både dag och natt.

Dag 1 – Ankomst (måndag, torsdag eller lördag)
Ankom med egen bil till vår stugby Reindeer Lodge som ligger strax utanför Jukkasjärvi by. Du checkar in själv och får hela eftermiddagen till att upptäcka omgivningarna. I stugan finns kylskåp och vedeldad kamin som kompletteras av värmande element. Kök, dusch och toalett hittar du i närliggande byggnader. Boende i egen stuga.
Dag 2 – Dagsbesök på Icehotel 365 och Márkanbáiki
Du hämtar en dignande frukostkorg i servicestugan och börjar dagen med att njuta av kaffe och lokala råvaror. Efter frukost har du dagen fri att göra ett besök på världsberömda Icehotel och det samiska friluftsmuseet Márkanbáiki i byn Jukkasjärvi. Dit tar du dig på fem minuter med bil. Passa på att njuta av en lokal lunch på Café Sápmi och att titta in i Jukkasjärvi kyrka för att beskåda den mäktiga altartavlan. Boende i egen stuga. (F) Notera: du är fri att göra dagsbesöken vilken dag som helst under vistelsen.
Dag 3 – Samisk berättarstund Muitalus
Efter frukost är dagen fri att tillbringa på egen hand. Vid 17-tiden kommer kvällens guide till Reindeer Lodge med minibuss för att köra er till Márkanbáiki och den samiska berättarkvällen Muitalus. Där introduceras du till platsen och tillsammans med guide hälsar ni på våra renar och får chansen att mata dem. Sedan sätter vi oss runt elden i vår tältkåta och du serveras varm dryck medan du får höra samiska myter och berättelser. Ifall du har tur visar sig en värmande kvällssol medan molnen färgas rosa. Transfer tillbaka till Reindeer Lodge vid 19-tiden är inkluderad. Boende i egen stuga. (F)
Dag 4 – Avresa
Efter frukost är det dags att packa ihop och städa stugan (avresestäd mot tillägg). (F)

PRIS: 3 800 kr per vuxen. ​​​1 900 kr per barn (3-12 år).
Priserna är baserade på 2 personer/stuga.
5 450 kr per vuxen i enkelrumstuga.
PERIOD: Fasta ankomstdagar: måndag, torsdag och lördag, varje vecka, 1 juli 2021 – 29 augusti 2021.
BOENDE/FACILITETER: 3 nätter i privat stuga på Reindeer Lodge ingår.
Reindeer Lodge omfattar fem privata trästugor i samisk design. Varje stuga är som ett stort rum á 20 m² som är utrustat med en dubbelsäng, vedeldad kamin, element, kylskåp, stolar och bord. Fyra utav fem stugor förfogar även över en bäddsoffa. Bäddsoffan (stl. 1,60 x 1,80 m) har plats för upp till 1 vuxen med 1 barn, resp. för 2 barn (3-12 år). Den separata timmerkåtan fungerar som en gemensam servicebyggnad för självhushåll med fullt utrustat kök, spis och sittplatser. De åtskilda dusch- och omklädningsrum för kvinnor och män samt Wc finns i gemensamma separata faciliteter. Grillplats finns.
AKTIVITETER: Dagsbesök på Icehotel 365 och Márkanbáiki på egen hand valfri dag och samisk berättarkväll med guide dag 3 ingår.
KOST: Frukostkorg dag 2, 3 och 4 ingår. Värmande dryck under berättarstunden dag 3 ingår.
Matallergier/intoleranser anges vid bokning.
UTRUSTNING: Badhandduk och sängkläder ingår.
GRUPPSTORLEK: Min 2, max 12 personer.
SPRÅK: Svenska och engelska.
VILLKOR: Minimiålder för paketet är 3 år. Gästerna deltar i våra aktiviteter på eget ansvar och har en skyldighet att följa guidens anvisade säkerhetsinstruktioner. Alla turer anpassas efter rådande väderförhållanden. 
ADRESS: Reindeer Lodge: Paksuniemivägen 188, SE – 981 91 Jukkasjärvi, det är 3 km från Icehotel/ Jukkasjärvi by, 15 km från Kiruna Airport och 20 km från centrala Kiruna.
KVALITET: Sápmi Experience och Sustainable Arctic Destination certifierad.
BOKA HÄR