oFELAŠ Islandshästar & Guideservice
ofelas islandshästar

På spaning efter norrsken och älg till häst (2 dagar)

För dig som gillar djur och natur har du här en perfekt kortsemester.  Ridtur under norrskenet och älgsafari till häst med övernattning på vår hästgård där vi har skogens djur runt knuten.

Vi hämtar upp dig i Kiruna på eftermiddagen den första dagen och kör ut till vår gård väster om staden. Där beger vi oss ut på en kortare lugn ridtur i vinterkvällen genom den fjällnära urskogen och vi får förhoppningsvis se norrsken. När vi kommer tillbaka från ridningen brinner elden i kåtan och vi blir serverade middag bestående av lokala specialiteter såsom vilt och fisk. Under de trevliga samvaron runt elden i kåtan har du chansen att få veta mer om den samiska kulturen. Du övernattar i ett hus på vår gård och efter frukost den andra dagen gör vi iordning hästarna för att rida ut på en tur i skogen där vi förhoppningsvis får se både älg och ren. Lunch serveras efter turen. Därefter kör vi dig tillbaka till Kiruna.

Längd: 2 dagar och 1 natt

Tid: dec-april (enligt överenskommelse)
dag 1 kl 15.50 – dag 2 ca kl 14.50

Ingår: helpension (middag 1:a dag-lunch 2:a dag), aktiviteter i programmet, guide (sve- och engelsktalande, hjälm, vinterytterkläder, transfer Kiruna

Pris: 3300 kr/pers (min 2 pers)

Minimiålder 12 år / maxvikt 90 kg