Norrskensturer – Björkliden

Bli bländad i natten. Hade du levt förr i tiden hade du trott att det var magi. I själva verket är det elektroner i atmosfären. Hur som helst är det fascinerande. Norrskenet!

 

NORTHERN LIGHTS LAVVU EXPERIENCE
Vandra på snöskor tillsammans med norrskensguide till Björklidens lavvu, ca 1,5 km från hotellet. Helt avskilda från allt artificiellt ljus med bra uppsikt över nästan hela himlavalvet spanar vi efter det magiska norrskenet. Inne i kåtan tänder vi en värmande eld och fikar medan guiden berättar mer om norrskenet och området vi befinner oss i.

 

AURORA VILLAGE
Det här är en annorlunda form av övernattning uppe i fjällen, en kort promenad från Hotell Fjället. Med vacker utsikt över det vidsträckta landskapet finns tre små arkar som traditionellt används som portabla isfiskestugor. Arkarna har omvandlats till mysiga små stugor för övernattning med stora möjligheter till norrskensspaning, långt bort från störande artificiellt ljus och med närhet till naturen.

Din auroraguide kör dig till Aurora Village med skoter. Väl framme kommer guiden lära er om hur er övernattning skall gå till och ge lite tips inför natten. Därefter väntar en kväll utomhus med mys på renskinn vid en sprakande varm brasa i hopp om att få syn på det fantastiska norrskenet, innan det är dags att krypa ner i en mysig sovsäck i en av arkarna. På morgonen levereras frukost innan skotertaxi går tillbaka mot Hotell Fjället.

Utbytesnatt
Vid boende minst tre nätter på Hotell Fjället eller i stugbyn Kåppas kan man till reducerat pris byta ut en av övernattningarna mot en natt i Aurora Village. Man behåller självklart sitt boende på hotellet/stugbyn.

 

AURORA SKY STATION

Night visit på Aurora Sky Station
Besök Aurora Sky Station i Abisko nationalpark som är en av de bästa platserna i världen när det gäller att betrakta norrsken. Med transferbuss tar ni er till Abisko för en vacker färd med linbanan upp till Aurora Sky Station på berget Nuolja. Under kvällen får ni lära er mer om norrskenet.

 

Exclusive dinner på Aurora Sky Station
Med transferbuss tar ni er till Abisko för en vacker färd med linbanan upp till Aurora Sky Station på berget Nuolja. Där väntar en fyrarättersmiddag inspirerad av det norrländska köket. Under kvällen får ni lära er mer om norrskenet.

 

NORRSKENSSPANING PÅ EGEN HAND

Aurora view point
En bit upp på fjället, ca 10 minuters promenad från Hotell Fjället ligger Aurora View Point, belägen på en platå som är perfekt för norrskensspaning. Känns det lite kyligt när ni står ute och spanar är ni välkomna in och värma er i vår varma mysiga Aurora View Point.