Anette Niia

Norrskenstur med provsmakning av samiska delikatesser – ALLTID PRIVAT TUR

Scandinavian Photoadventures välkomnar dig till en norrskensafton med middag och provsmakning av samiska delikatesser.  Lyssna på samiska historier och samiska traditioner under norrskenet.

Vi hämtar dig på hotellet för en samiskinspirerad middag i restaurangen. Vi ser ett bildspel och vår lokala guide berättar om samisk kultur och samiska myter om naturen och norrskenet. Efter middagen klär vi på oss och tar oss ut med bil för att uppleva norrskenet. Vi kan aldrig garantera att vi får se norrsken, men våra guider kommer att göra allt de kan för en lyckad norrskenskväll.

Om du har egen kamerautrustning hjälper vår samiska fotoguide dig att ta bilder. Turen avslutas med provsmakning av samiska delikatesser vid elden.

Pris: 2550 SEK/person. Barn 3-12 år 1550 SEK/pers. Dryck ingår ej.

I priset ingår: Transfer från Icehotel, Turistbyrån och Camp Ripan, bildspel, tvårätters middag, fotokunnig samisk guide, samiska delikatesser, lampa, varma kläder och skor. (Hämtning från annat boende inom 20 km från Kiruna C mot extra betalning 300 SEK per person).

Under turen finns möjlighet att värma sig vid elden, men vi rekommenderar varma kläder anpassad till årstid, handskar, fingervantar och en bra mössa.

Avgångar: 18.00-22.30 Turer går att boka 1 september – 31 mars. Privata turer på förfrågan.