Anette Niia
Ylva Sarri

Norrskenstur med middag i Abisko

Det här är en tur för dig som inte har tid att göra en övernattning i det världskända Abisko. Vi hämtar dig på hotellet och tar dig på en 1,5 timmes bilkörning. I Abisko äter vi en trerätters middag i restaurangen i Abisko medan vår lokala guide berättar om området, om samisk kultur och om norrskenet i samisk tradition.

Vi kan inte garantera att vi kommer att se aurora borealis men om vädret är bra beger vi oss, efter middagen, ut i Abisko nationalpark för att uppleva
landskapet och om det är väder titta på norrskenet. Våra samiska guider är utbildade fotoguider och har du med kamera hjälper vi dig att ta bilder.
Är det inte väder för norrsken i Abisko kör vi tillbaka i riktning mot Kiruna, om vi har tur och himlen öppnar sig stannar vi för att, om möjligt, se norrskenet. Vi är tillbaka i Kiruna innan midnatt.

Pris: 2 550 SEK/vuxen – ungdom. Barn 3-12 år 1 550 SEK/barn. Turen rekommenderas ej för barn under 3 år på grund av den långa körtiden.
Privata grupper 12 200 SEK max 4 pers, deltagare utöver detta 2 550 SEK/pers. Dryck och kamera ingår ej i priset.

I priset ingår: Transfer från ditt hotell i Kiruna, 3 rätters middag, samisk fotoguide och lampa, varma kläder och skor på förfrågan. 

Vi rekommenderar varma kläder anpassade för årstiden, handskar, fingervantar och en bra mössa.

Avgångar: 18.00-23.30 tiden är ungefärlig. Turen går att boka 1 september – 7 april.