ICEHOTEL - Photographer Asaf Kliger
ICEHOTEL - Photographer Asaf Kliger

Icehotel Norrskenssafari på skoter

Jaga norrskenet på skoter. Ta skotern på en härlig kvällstur ut i vildmarken där norrskenet syns som bäst och ät en välsmakande middag i en varm stuga.

En klar himmel, mörker och lite tålamod är det bästa receptet för norrskensspaning. På denna tur tar ni skoter ut i vildmarken, där norrskenet syns som allra bäst, långt bort från elektriska ljus.

Ett spännande äventyr där ni både kör skoter och har chans att uppleva ett fantastiskt norrsken. Ni delar skoter och turas om att köra genom det mörka vinterlandskapet, efter er guide. Guiden stannar ofta för att berätta om norrskenet som fenomen, hur det uppstår, och för er att hinna spana och ta egna bilder. Efter vägen stannar ni till i en varm vildmarksstuga där guiden serverar en tvårätters middag. Upplevelsen fortsätter på hemvägen och förhoppningsvis har norrskenet dansat för er innan ni är tillbaka på ICEHOTEL.

I turen ingår:

Licensierad skoterguide

Snöskoter (2 personer/snöskoter)

Hjälm och utrustning (skoteroverall, skor, balaklava och vantar)

Information om norrskenet 

Tvårätters middag i en uppvärmd vildmarksstuga

En upplevelse nära natuern, på naturens villkor – i jakt på norrskenet. 

Längd: 4 h
Pris: 2 095 kr per person* Barn (0-12 år) 1048 kr/person
*2 p/skoter. Tillägg 795 kr för att köra egen skoter
Tillgänglig: 15 december – 15 april
Svårighetsgrad: Medel

Samlingsplatsen för turen är på Meeting Point Icehotel, var väl klädda och redo att åka tio minuter innan turen börjar. 

Föraren måste ha ett giltigt körkort för att få köra skoter och vara minst 18 år, annars är ni välkomna att delta som passagerare. 

Notera att aktiviteten går sent på kvällen och det kan vara mycket kallt under perioden december – februari. Norrskenet är ett naturfenomen och sker på naturens villkor. Det finns inga garantier att ni ser norrsken under turen.