Härkö Travel AB

Norrskensjakt med rensläde!

Fånga din dröm under polarnatten!
Detta kan vara ett minne för livet – välkommen att följa med på turen!

Renslädes turen tar dig ut i vildmarken. Din nyfunna kompis dragrenen drar dig framåt. En tysthet infinner sig och du hör ljudet av knarrandet av snö under kälken och renens knäppande klövar i vinterkvällen, kylan biter i kinderna. Tänkt dig en klar stjärnhimmels kväll långt i från stadens ljus och du kan ha turen att få se det majestätiska norrskenet i Sápmi. Du färdas fram i renrajden så som samerna gjort i hundratals år i dessa trakter.

Ett riktigt vinteräventyr att uppleva som får ditt leende att lysa i vintermörkret och något att längta tillbaka till under sommarmånaderna.

Efter turen matar vi renarna tillsammans och sedan samlas vi i lavvon runt den värmande elden och äter en samisk måltid tillagad på renkött.

Varaktighet: 6 timmar
Lämplig från: 6 år 
Inklusive: Guide från hämtning till avlämning.
Inkluderad mat: Traditionell samisk mat, stekt rökt renskött, med pitabröd och blåbär och lingonbärdrink, kaffe och te. / Livsmedelsallergier, intoleranser meddelas vid bokningen.
Inkluderad Transfer med minibuss: Från Kiruna till Silkkimuotka / Återresa
Ingår: Vinterjacka och varma vinter skor, pannlampa.
Utrustning: Varma utomhuskläder rekommenderas.  (Tips kan du hitta här)

Pris: 2395 SEK/Person, 1895 SEK/Barn (6-12 år)

Avgångar
Kvällstur kl 17.30- ca. 24.00
6 Januari  – 13 Mars

Ytterligare info

Transportfordon saneras regelbundet.

Guider tvätta händerna regelbundet.

Bra att veta:
Vid bokning av någon av våra norrskens produkter hos oss, kan vi inte garantera att du kommer att se norrsken. Men vi kommer göra vårt bästa för att du ska få uppleva norrskenet.

Vi kan på kort varsel ställa in turen ur på grund av väderförhållandena: Kyla, starka vindar, snöstorm etc. Då återbetalar vi 100%.