Vandring till norrskensberget!

Välkommen att besöka Norrskensberget!

Guiden hämtar dig och vi lämnar stadslivet i Kiruna en kväll och reser österut på aurora borealis-vägen. Vägen leder oss längre norrut, närmare norrskenområdet och in i hjärtat av norra Lappland.

En resa till Aurora berget i norra Lappland ger dig ett oförglömligt minne för livet.

Vid besöket på berget kan du förhoppningsvis se det majestätiska norrskenet. Berget räknas till en av de bästa nordliga utsikterna över vildmarksområdet naturreservatet Torneträsk-Soppero urskog.

En timmes resa med minibuss tar oss till foten av berget och därifrån vandrar vi cirka 1 km upp till bergstoppen. Vandringen kommer att gå på stigar upp på berget, även om snön kommer.

Att gå med en pannlampa är en upplevelse, om det är stjärnklar himmel och månsken behövs det ingen pannlampa.

Efter att ha gått 700 meter efter stigen når vi trädgränsen och kalfjället uppe på berget. Här gör vi upp en eld och njuter av den fantastiska utsikt. Frånvaron av stadens ljus förstärker stjärnhimlens ljus och norrskenet. Runt den öppen elden fikar vi, dricker kaffe eller te och äter det samiska brödet glödkaka.

Längd ca: 7 timmar
Lämplig för: Medel kondition. Måttlig svår aktivitet. 
Inklusive: Guide från upphämtning till avlämning.
Inkluderad mat: Fika, bröd, smör, pålägg, blåbär och lingonbärdrink, kaffe och te. / Livsmedelsallergier, intoleranser ska meddelas vid bokningen.
Ingår: Transfer med minibuss / Återresa.
Ingår: Lån av pannlampa.
Utrustning: Varm utomhuskläder rekommenderas, bra varma vandringsskor.

Ytterligare info

Bra att veta:
Vid bokning av någon av våra norrskens produkter hos oss, kan vi inte garantera att du kommer att se norrsken. Men vi kommer göra vårt bästa för att du ska få uppleva norrskenet.

Vi kan på kort varsel ställa in turen ur på grund av väderförhållandena: Kyla, starka vindar, snöstorm etc. Då återbetalar vi 100%.

Pris: 1795 SEK / Person.

Avgångar
Kvällstur från Kiruna kl 17.00- ca. 24.00

Oktober – November

Välkommen till oss.

Anpassade resor tillgängliga för ditt företag eller privat!