Jove Guttorm

Naturens skafferi och samisk middag

Vi välkomnar dig till en eftermiddag i naturen. Vi samlar bär och växter och lär oss hur de används i den samiska vardagen. Vi avslutar dagen med en samiskinspirerad middag där vi får smaka våra egna bär och växter.

Vår samiska guide hämtar dig på hotellet och tar dig med ut i naturen för att samla bär och växter, allt beroende på säsong. Vi lär oss om hur de har använts och används i samisk tradition och får veta mer om växter, natur och djurliv i området.

Vi gör en eld och dricker kaffe och när vi är färdiga åker vi till restaurangen för en avslutande middag. Vi tar med oss vårat insamlade skafferi och träffar kocken. Utifrån det vi har med oss tillreder köket en ibland nyskapande, ibland traditionell måltid där våra ingredienser ingår.

Pris: 2 650 SEK/person. Dryck ingår ej i priset.

I priset ingår: Transfer från Icehotel, Turistbyrån eller Camp Ripan, samisk guide, middag där ingredienser från turen ingår, varma kläder och skor vid behov. (Hämtning från annat boende inom 20 km från Kiruna C sker mot extra kostnad 300 SEK per person).

Vi rekommenderar varma kläder anpassad till årstid, handskar, fingervantar och en bra mössa.

Deltagarantal: Minimum 2 personer. Privata turer och andra datum på förfrågan.

Avgångar: 14.00-19.30, tiden är ungefärlig. Turer 15 maj – 30 sept.