Vinteräventyr – 3 dagar

Följ med oss på ett snöfyllt äventyr! Med djur som främsta transportmedel är den här turen en miljövänlig upplevelse av den fantastiska naturen i Swedish Lapland, en soft adventure. Låt charmiga renar, söta hundar, fantastiska landskap och gnistrande norrsken vara höjdpunkten på din resa.

Reindeer Lodge är med sin goda mat och sitt enskilda läge den perfekta basen för ert äventyr. Dessutom finns renarna runt knuten och de väntar alltid på att få nya vänner! Den här paketresan är perfekt för hela familjen.

Dag 1 – Ankomst & Márkanbáiki besök
Vid ankomst till Kiruna hämtas du upp och körs direkt till Reindeer Lodge, precis utanför Jukkasjärvi by. När ni är där visar vi er till er egen stuga och ni kan sätta er ner och njuta av renarnas sällskap då de betar precis utanför ert fönster. Ta en kort promenad längs den frusna Torneälven till Sámi Siida-Márkanbáiki för en första introduktion till Sápmi. Detta följs av en god middag och ett besök till vedeldade bastun. (M)

Dag 2Hundspannstur som passagerare & Renupplevelse
Efter frukost åker ni till den närbelägna hundkenneln där ni får luta er tillbaka på en hundsläde och njuta av naturen medan guiden kör er genom det gnistrande landskapet. Halvvägs pausar ni för att sträcka på benen och njuter av en varm lunch innan det är dags att återvända för ett intensivt möte med våra renar nära lodgen. Här guidas ni bland renhjorden, matar djuren och kör rensläde på en kort bana. Middag och bastu avrundar dagen (F, L & M).

Dag 3Avresa
Efter frukost utcheckning och transfer till Kiruna. (F)

————-
​​​​​
PRIS 1:
Vuxen: 6 830 kr
Barn (3-12 år): 3 670 kr

PRIS 2:
Vuxen: 7 530 kr
Barn (3-12 år): 4040 kr

PRIS OCH DATUM
20 november – 9 december 2018: Pris 1
10 december 2018 – 6 januari 2019: Pris 2
7 januari – 9 februari 2019: Pris 1
10 februari – 28 februari 2019: Pris 2
1 mars – 6 april 2019: Pris 1

————-

Start: På Kiruna Airport/ Tågstation/ Tourist Center eller hotell dag 1. Tillgång till stuga från 14.00.
Slut: På Kiruna Airport/ City eller Tågstation dag 3. Utcheckning senast 11.00.
Boende: 2 nätter i stuga på Reindeer Lodge ingår, priset är baserat på boende dubbelrum.
Aktiviteter: Hundspannstur som passagerare, renupplevelse med kort renslädestur och besök på Sámi Siida-Márkanbáiki ingår.
Kost: Helpension från middag dag 1 till frukost dag 3 ingår. Matallergier/intoleranser anges vid bokning.
Utrustning: Lån av termooverall, stövlar, vantar, mössa, hjälm samt sovsäck, lakan och badhandduk ingår.
Exkluderat: Reseförsäkring, internationella och inrikes transport samt alkoholhaltiga drycker.
Gruppstorlek: Minst 2 personer, max 16.
Språk: Svenska och engelska.
Tillägg: Enkelrum: 960/1100 kr extra per natt. För Luondutur och norskensturer Lip Lip och Guovssahas se separata produktblad.
Villkor: Minimiålder för paketet är 3 år. Gästerna deltar i våra aktiviteter på eget ansvar och har en skyldighet att följa guidens anvisade säkerhetsinstruktioner. Alla turer anpassas efter rådande väderförhållanden. Trots att chansen att se norrskenet är ganska stor, kan en observation inte garanteras eftersom det är ett naturfenomen.
Kvalité: Sápmi Experience och Sustainable Arctic Destination certifierad.