Ylva Sievertsson

Husky Home- meditativa hundmöten i fjällmiljö-kör ditt eget spann

 

Tid: Dagligen 1 dec-15 april kl 09.00–ca 14.00, upphämtning Camp Ripan.  (vid högsäsong även 11.3)
Pris: 1995 SEK/person. 
Prisetoch tiden inkluderar: Transfer, varma kläder, lunch, hundspannstur, kennelbesök
Antal personer: Max 8 personer, 2 personer/spann, minst 16 år.För att uppnå harmoni hos våra hundar så tränar vi dem med mindfulness.

Mindful dog meetings in the mountains

Älgsafari både vid transfer och under turen.

Kennelbesök. Vi har hundarna i flockar i stora hagar. Vi jobbar med meditation och energier

Hemma-hos-besök. Lär er hur vi lever i harmoni med våra hundar och naturen

Lunch runt vårt köksbord i vårt hem. 

Långt utanför turiststråken- vi möter oftast inget annat än älg.

Guidning ut i orörd naturen där du kör ditt eget hundspann efter noggranna instruktioner.

Prova ett nytt och unikt sätt att ge dig ut i orörd natur. Med våra hundar njuter vi av tystanden i det magiska landskapet.  Känslan att vara ensam mitt ute i ingenstans infinner sig snart då vi bor långt bortom de stora turiststråken. Tittar vi oss omkring kan vi se älg, ren, ripa, räv eller åtminstone spåren som de lämnat efter sig. Oftast är djur det enda vi möter på turenn

Visste du att man kan åka på vatten? Vi kör hundarna på den frusna Kalixälven, som är ett av de största flodsystem i Europa som inte har blivit exploaterat av vattenkraft. Kalixälven utgör rastplats för flera sorters flyttfåglar och är viktig för laxens och öringens fortplantning. Även om detta är ett avlägset område har människor bott här och levt av jakt, fiske och renskötsel i hundratals år.

Vid klart väder har vi en magnifik utsikt över Sveriges högsta berg. Vi har preparerade spår men eftersom vi är omgivna av berg kan vädret och förhållandena förändras snabbt. Detta bidrar till den autentiska upplevelsen. Det här är hundspannskörning på riktigt. Och vi guidar dig säkert genom alla väderförhållanden.

Vi vill att våra hundar ska smälta in i det orörda landskapet. Därför ligger lugn, harmoni och vår hundfilosofi i fokus. Här lär du dig hur du hanterar hundarna på vårt sätt, där energi och meditation är viktiga delar. Innan vi lämnar kennel får du en ordentlig körlektion. Två personer delar ett spann på 4-6 hundar och turas om att köra. Spänning och koncentration i körning, i perfekt kombination med avslappnad sitta på släden och njut av landskapet. Tillbaka på kenneln hjälper alla till att massera hundarna, ett bra sätt att tillgodose både vårt, och hundarnas, mysbehov. Vi avslutar alltid våra turer med lunch inne i vårt hem. Med utsikt över Kalixälven och bergen äger dagligen fantastiska möten rum runt vårt köksbord. Vi hoppas att ni åker härifrån med mången ny kunskap och känslan av att ha varit en del av vår familj för en stund.

Tid: Dagligen 1 dec-15 april kl 09.00–ca 14.00, upphämtning Camp Ripan. 
Pris: 1995 SEK/person. 
Prisetoch tiden inkluderar: Transfer, varma kläder, lunch, hundspannstur, kennelbesök
Antal personer: Max 8 personer, 2 personer/spann, minst 16 år.