Ylva Sievertsson

Kör eget hundspann – en helhetsupplevelse

Upplev spänningen att köra ditt eget hundspann och avkopplingen av att sitta på släden och njuta av de fantastiska omgivningarna. Två stycken turas ni om att köra. Vi berättar om vår filosofi och kärleken till våra hundar och hur ni ska köra dem.  Vår dagstur inkluderar naturligtvis ett besök på kenneln.  

Hos oss ligger fokus på lugn och harmoni. Alla hjälper till med hundarna och naturligtvis hinner ni mysa med dem. Ni lär er om hundträning och hur vi lever i fjällen med våra barn och djur. Ni blir en del av vår filosofi. Att köra är fantastiskt men det gäller att vara fokuserad på hundarna som är våra viktigaste medarbetare. För den som inte vill köra finns alltid möjligheten att njuta av upplevelsen från guidens släde.

Turen går utmed Kalixälven med en fantastisk utsikt över Kebnekaisemassivet i klart väder. När vi är tillbaka och vi gemensamt har tagit hand om hundarna är det dags för lunch. Vi bjuder oftast på lunchen i vårt eget kök med utsikt över Kalixälven och det 1012 meter höga berget Biedjascohka. Lunchen består av en lyxig Shii-take svampsoppa, på svamp odlad i Kirunas järnmalmsgruva.

Tid: 
Dagligen 20 dec-30 mars kl 08.30–ca 14.00, upphämtning Camp Ripan. 
Pris: 2250 SEK/person. 
Priset inkluderar: Transfer, varma kläder, lunch, hundspannstur, kennelbesök
Antal personer: Max 8 personer, 2 personer/spann, minst 16 år.