Jul & Nyår i Kiruna

Välkommen till Kiruna för att spendera julen ovanför polcirkeln med massa snö, roliga aktiviteter för hela familjen och självklart Jultomten! Skåla sedan in det nya året under norrskenet och den stjärnklara himlen. Här har vi samlat fina erbjudanden som du kan ta del av, allt från spännande aktiviteter, goda middagar till lokala souvenirer.

Vi kommer löpande fylla på denna sida så håll utkik då och då!

 

Delikatesser från Lappland
Passa på att julhandla i Hedlas webbshop den 6 december och du erhåller ett presentkort på 25% av ordervärdet, som kan nyttjas i butiken i Kiruna under hela 2021.

Luciatåg i januari  i Abisko nationalpark
Vi kör genom det fantastiska bergslandskapet i Abisko med höga berg, frysta sjöar och njuter av fantastisk utsikt över Torneträsk, Skandinaviens största bergsjö. Under hela januari får du en 2 timmars skotertur för 2 personer till priset av 1! Läs mer här.

Norrskenstur till häst
Njut av en kväll på hästryggen hos oss på Ofelaš Islandshästar. Vi rider ut i midvinternatten i jakt på norrskenet. Efter ridturen äter vi middag kring elden i vår ”Goahti” (samisk kåta). När du bokar den här turen under januari 2021 får du en rabatt på 400 kr/person. Använd koden ”norrskenjan”. Läs mer här!

Foto: Mats Blind-Berg

Snöskovandring i Abisko
Vinterlandskapet i Abisko nationalpark utforskas bäst på snöskor och du kommer garanterat få en fantastisk och annorlunda upplevelse. Boka via agent@stfturist.se uppge kod ”inspirationsluckor” vid bokning så får du 100 kr rabatt på priset! Ordinarie pris 595 SEK.
Datum: 13/1 – 17/3-2021 med reservation för fullbokat. Läs mer här.

STF Aurora Sky Station (Abisko)
Släck lamporna och låt linbanan transportera dig ett steg närmare rymden. Boka ditt besök via agent@stfturist.se och uppge kod ”inspirationsluckor” vid bokning så får du 200 kr rabatt på priset! Ordinarie pris 895 SEK.
Datum: 11/1 – 20/3-2021 med reservation för fullbokat. Läs mer här.

Foto: Chad Blakley

Photowellness® weekend för tjejer
Följ med på en härlig Photowellness®  helg i Kiruna för tjejer,  kombinera foto med att må gott. 3 dagars fotokurs, 1 wellness pass och 2-rätters avslutningsmiddag. Datum för kurs 26-28 mars. Bokning fram till 1 feb 2021 ger en rabatt på 1000kr på fotokursen med Scandinavian Photoadventures. Läs mer här.

Foto: Jove Guttorm

Pröva på Turskidor i Abisko
Under en skidtur i gnistrande kall midvintersnö eller på vårens första soluppvärmda skare upptäcker vi Abisko nationalpark. Boka via agent@stfturist.se uppge kod ”inspirationsluckor” vid bokning så får du 145 kr rabatt! Ordinarie pris 695 SEK.
Datum: 15/1 – 18/4-2021 med reservation för fullbokat. Läs mer här.

Isklättring i Abisko
Spänning, utmaning och adrenalin i kombination – det är du som är ett med isen. Boka via agent@stfturist.se uppge kod ”inspirationsluckor” vid bokning så får du 145 kr rabatt på priset! Ordinarie pris 795 SEK.
Datum: 12/1 – 15/4-2021 med reservation för fullbokat. Läs mer här.

Foto: Pär Englund

Aurora Dinner i Björkliden
För små privata grupper och familjer som vill uppleva myset i vintermörkret. På snöskor går vi till vår kåta där en trerättersmiddag bredvid elden väntar. Läs mer här.

Med rabattkoden NORRSKEN2021 får ni 20 % rabatt, (ej inkluderat alkohol). Minst 6 deltagare och max 8 deltagare. Erbjudandet gäller när du bokar via bokning@laplandresorts.se eller telefon +46(0)98064100 innan den 30/1/2021 och gäller för bokningar mellan den 1/12/2020 och 31/1/2021.

Camp Ripan – Julpaket
Fira en snörik jul med skidåkning, vinterlekar och snöpromenader under det färgsprakande norrskenet. Frossa i det lappländska skafferiets alla läckerheter. Här finns julaktiviteter för hela familjen, följ med på en slädtur med skoter för att hämta årets julgran, möt tomten och avnjut vår traditionella julmeny.

Pris julpaket: 8 510 SEK/person, 4 340 SEK/barn
I paketet ingår: Transfer till och från flygplatsen/tågstation, fyra nätter med del i dubbel- eller familjerum, halvpension, 3-rätters julmeny, slädtur med skoter och julaktiviteter, fackeltåg till julottan samt en entré till Aurora Spa med sparitualen Stävan.
Paketet är tillgängligt 23/12 – 27/12, 2020 med reservation för ändring. Paketet går att komplettera med extra nätter och övriga aktiviteter.

ICEHOTEL – Julpaket
En vit jul med alla ingredienser för ett lyckat familjeäventyr finns 200 km norr om Polcirkeln, på ikoniska Icehotel. Här möts ni av en gnistrande vit jul, och möjligheter att skåda både norrsken och stjärnfall. Ni välkomnas att bo i en varm, rustik stuga, eller i något av våra bekväma hotellrum, kombinerat med en oförglömlig upplevelse i våra omtalade isrum, där ni sover bland iskonst. Barnen får en karta till jultomtens brevlåda för att lämna sina önskelistor, och en skotertur bort hämtas julgranen som sedan kläs tillsammans med andra julfirare utanför Icehotels entré. Självklart förgyller jultomten självaste julafton med sin närvaro, innan familjen kan mysa med en välsmakande jul till bordet.

Prisexempel 11 490 kr/vuxen

Camp Ripan – Nyårspaket
Upplev en magisk nyårhelg i Sveriges nordligaste stad – Kiruna. Njut av en lyxig nyårssupé i norrskenets tecken. Skåla i champagne ute i midvinternatten, förhoppningsvis lyser norrskenet upp himlen ovanför oss. Det är inte bara nyårsnatten som är magisk i Kiruna, följ med på en snöskotur i den gnistrande snön, lär dig att köra hundspann eller varför inte passa på att lära dig mer om den spännande staden Kiruna…

Pris: 8 350 SEK/person, 3 940 SEK/barn (4-12 år).
I paketet ingår: Transfer till och från flygplatsen/tågstation, fyra nätter med del i dubbel- eller familjerum, halvpension, aktivitet samt en entré- biljett till Aurora Spa inkl. sparitualen Stävan.

ICEHOTEL – Nyårspaket
Fira nyår i Jukkasjärvi och skåla in det nya året under norrsken på stjärnklar natthimmel. Byt klackarna mot skoterkängor, bäddsoffan hos släktingarna mot magisk övernattning bland iskonst och njut av det gnistrande vinterlandskapet 200 km norr om Polcirkeln. I vårt exklusiva nyårspaket ingår några av våra mest uppskattade vinteraktiviteter och ni får samtidigt uppleva det arktiska klimatet under polarnatten som råder vid den här tidpunkten. Vid tolvslaget samlas vi alla för att skåla och önska välgång för det kommande året och skicka upp lyktor mot den mörka natthimlen. En av nätterna sover ni på mjuka renskinn i -5⁰ C, i en konstsvit fylld av inspirerande handskulpterad konst, helt i is och snö och den andra natten bor ni i ett av våra bekväma (varma) hotellrum. Varmt välkomna till ett annorlunda nyårsfirande på Icehotel!