Jeansbolaget

Vi älskar jeans. (Och dig som också gör det)

För 47 år sedan öppnade vi vår första butik. Året var 1963 och platsen var Helsingborg.

En sjuk grej som vi insett sedan dess är att vissa saker faktiskt kan vara tidlösa. Som kombinationen fred, kärlek och jeans — peace, love and denim, som vi brukar säga. När vi startade var det för att vi älskade jeans, och allt som passar till jeans. När vi öppnade butik nummer 200 – numera ganska jämnt utspridda över våra favoritländer Sverige, Norge och Finland – var det av precis samma anledning. Jeans är vår absoluta passion och den enda anledningen till att vi kan sova gott om natten, om vi inte sprungit hela dagen, är om vi hjälpt någon att hitta det perfekta paret jeans. Eller den perfekta tröjan till ett par jeans. Eller, helt klart bäst, båda två.

Kärlek, precis som ens trädgård eller garderob, mår bäst om man jobbar aktivt med den. Och vår kärlek, jeans, är i allra högsta grad ett hantverk som kräver sin omsorg. Visste du till exempel att alla våra Crocker-jeans slipas för hand? Och jeans är dessutom en hel vetenskap! Hur dom ska sitta, vilka modeller som sitter bäst på olika kroppar och vilka tyger och tvättar som gäller eller är snyggast.

Därför erbjuder vi förutom den kanske kunnigaste personalen också gratis uppläggning och dito uppstyrning av alla plagg du hittar i våra butiker. Undrar du något, kanske om just jeans eller kläder som passar till jeans, är det bara att fråga HÄR. Man kan fråga om andra saker också, men mest och bäst kan vi om våra kläder.

Vi älskar och lever i jeans. Det har vi gjort sen vi öppnade den första JC-butiken 1963. Våra föräldrar (kan man säga, eller ägare) heter RNB och är ungefär 0% musikstilen med samma namn och cirka 100% företaget Retail and Brands. De äger hälften av våra butiker, andra halvan är franchiseägda. Resten i RNB-familjen heter, passande nog, Brothers, Sisters och Polarn o. Pyret.

Öppettider:
Mån-Fre: 09.30-18.00
Lör: 09.30-15.00
Sön: Stängt