STF Kebnekaise Fjällstation

Isklätterkurs på Kebnekaise

Isklätterkurs i Sveriges alpina mecka. Vi lär oss grunderna för att kunna klättra is på ett säkert vis. Vi kommer gå igenom tekniker för hur stegjärn och isyxorna används på bästa sätt.

Efter kursen kommer du kunna bygga och använda topprepsankare, standplatser, firningsankare och olika säkringstekniker. Vi bor bekvämt på Kebnekaise fjällstation, äter gott och har tillgång till bra torkrum, dusch och bastu på kvällara.

Dag 1: Skotertransport Nikkaloukta-Kebnekaise fjällstation, checka in i receptionen och middag. Kl:20,00 har vi samling i Gammelstugan. Boka skoter transport på fjallbokning@stfturist.se.

Dag 2: Klättra is i Skarta-ravinen där vi går igenom olika tekniker och kommer igång med klättringen.

Dag 3: Tarfaladalen där det finns klättring från mellansvår till svår. 2-3 replängder. Här får vi prova på isklättring när det är som bäst. Guiden leder i regel turen och instruerar under vägen.

Dag 4: Elsasfall eller Isfallsleden som ligger mittemot fjällstationen, vi väljer tur efter förhållande och väder. Turerna är 3-5 replängder och här kan vi dela på ledandet av replängder om det känns bra. Avslutningsmiddag på kvällen.

Dag 5: Frukost och hemresa