Midnattssol

I midnattssolens land

Här, i Sveriges nordligaste delar, är kontrasterna många och vackra. Här lyser solen dygnet runt och lindar in fjäll, flora och vattendrag i ett varmt och välkomnande ljus.

När du besöker Kiruna är du mitt i midnattssolens land. Det är lätt att lockas till sena kvällar och utflykter under dygnets alla timmar. Här finns äventyr och aktiviteter som erbjuder årstidernas alla naturliga element även om almanackan visar barmark.

Skidor, fiske och vandring
Midnattssolen i Kiruna kan beskådas från slutet av maj till mitten av juli. Vad sägs om skidåkning på midsommarafton högt uppe till fjälls? Eller varför inte fiske längs älven i den grönskande dalen, eller en vandringstur i fjällmiljö där sipporna växer vilt?

Allt du vill upptäcka och lite till
Utomhusaktiviteterna sjuder med renkött över öppen eld, båtturer i forsarna och vandring på den formidabla Kungsleden. Här hittar du de genuina råvarorna, kulturen och upplevelserna som blir till berättelser och minnen för livet.

Storslagna miljöer och kontrastrika upplevelser
Det är ingen tillfällighet att tv-serien Midnattssol är inspelad i Kiruna. Här, mitt i midnattssolens land, finns storslagna miljöer och kontrastrika upplevelser: från norrsken till midnattssol, Sveriges högsta berg och världens största underjordiska järnmalmsgruva samt uråldrig samisk kultur och den pågående stadsomvandlingen.

Läs mer om midnattssol och den samiska kulturen nedan.