Hundspann norrskenstur

Att bevittna norrskenet dansande ovanför er medan ni glider på en släde genom en mörk skog är en otrolig upplevelse och kan skapa speciella minnen som räcker en livstid. Tyvärr har vi ingen kontroll över solstormar så vi inte kan garantera att norrsken visar sig men vi ser dem tillräckligt ofta, så era chanser är utmärkta! Även om de inte skulle visa sig kommer ni fortfarande ha en oförglömlig upplevelse med oss och våra husky hundar.

Vår kennel finns cirka 17 kilometer från turistcentret i centrala Kiruna. Vi kommer att hämta upp er gratis och ta er till våra omklädningsrum där vi förser er med varma kläder innan ni ger er ut på nattäventyr i Poikkijärvi skogen, som bara ligger några kilometer från Torneälven och världsberömda Ishotellet. När vi anländer till våran kennel, visar vi er runt och låter er möta våra underbara och vänliga slädhundar. Vi kommer att berätta lite om varje hund och svarar gärna på era frågor. Här på Snowdog, vill vi att alla ska vara delaktiga i verksamheten, inklusive att lära känna erat husky-team innan ni ger er på jakt efter norrskenet. Våra erfarna guider kommer att ge er en kort men viktig lektion om hur man kör släden och hur ni tar hand om erat hundteam. Efter lektionen kan ni också hjälpa till med att förbereda erat team av slädhundar och snart så glider ni genom snön under månen. Vi kommer alltid vara nära för att hjälpa men försöker lämna saker i era händer.

På detta fantastiska äventyr, kommer ni att resa genom frusna träsk och vackra snötäckta skogar. Ni kommer att kunna njuta av stillsamheten och tystnaden i den mörka vinternatten. Under resan kommer vi att stanna ett par gånger för att ge er möjlighet att ändra förare, samt ta några bilder. Våra guider kommer också att försöka ta några bilder av er under resan. Kopior av alla bilderna är gratis. Vi vill att ni går hem med några minnen av er hundslädeupplevelse. När vi kommer tillbaka till vår kennel, kan ni säga tack till era hundar genom att ge dem en välförtjänt bit av fryst kött.

Slutligen tar vi dig till vår mysiga eldkåta där vi serverar er vår färskt hemmalagade svampsoppa med varmt Polar bröd, följt av en underbar tårta och avslutas med en traditionell varm glögg och pepparkakor som ni kan njuta av intill vår eld. Förhoppningsvis kommer norrskenet fram och vi kan ta några vackra bilder.

Vad ingår i resan:
* Varma overaller för hundspann och vinter kul
* Transfer till och från ditt hotell (inom 20km avstånd från vår kennel)
* En smakrik middag! (Vänligen låt oss veta i förväg om du är vegetarian eller har några matallergier)

Ytterligare information:
På turen delar två personer ett team av slädhundar och hundspann, båda kommer att ha möjlighet att köra släden. Norrskenstur börjar klockan 18:00 och slutar vid cirka 22:00. Samling för turen startar från 17:30

Pris:
1750 SEK för vuxna.
1625 SEK för studenter (giltigt Student-ID kommer att krävas).
850 SEK för barn under 12.