Hundspann Lappland lunchtur

Snowdog ger en otrolig och unik upplevelse med hundspann i Lappland. Tillsammans med vår lilla kennel fylld med husky slädhundar, ser vi till att ni får en oförglömlig upplevelse. Det kommer vara kallt, ja, men vi ger er bekväma arktiska kläder och förbereda er för den bitande kylan ute. När ni alla är klädda, kommer vi köra er till vårat avskilda läger i Poikkijärvi skogen. Vi finns på cirka 17 kilometer från Kiruna, strax utanför de upptagna turistområdena, nära stora Torneälven och Ishotellet i Jukkasjärvi.

Alltid varmt välkommen på våra kenneln!
När ni anländer till vår kennel, visar vi er runt och låter er möta våra fantastiska, atletiska och supervänlig slädhundar innan ni åker på eran resa. Vi har en blandning av Siberian och Alaskan Huskies med blå ögon, bruna ögon och allt däremellan. De älskar att träffa nya människor och att säga Hej till dem, som ni snart kommer att upptäcka! Vi kommer att berätta lite om varje hund och svarar gärna på era frågor. Efter att våra erfarna guider ger er en kort men viktig lektion om hur man kör släden, kommer vi börja förbereda ett hundspann för resan. Vid denna tidpunkt är hundarna redo och blivit mycket högljudda och upphetsade. Sekunderna innan ni kör igång är när adrenalinet kickar in. Hundarna blir tysta och börjar springa och ni ger är iväg på ert spännande äventyr.

Ert lapplands äventyr hundspann.
Under resan, tar vi er genom vida öppna snöfält, över frusna sjöar och genom vackra snötäckta skogar. Medan ni uppskattar det vackra landskapet, hundarna och upplevelsen i sin helhet, medan ni kör har ni fullt ansvar för era husky hundspann, men oroa er inte! Våra guider är alltid nära till hands om ni hamnar i en knepig situation. Vi kommer att stanna ett par gånger för att ge er möjlighet att ändra förare, samt ta några fotografier. Alla våra guider är utmärkta fotografer som kommer att ta några bilder längs vägen. Kopior av alla bilderna är gratis. Vi kan även möjligen ta några videos, som vi kommer att ladda upp när vi har tid. Oavsett vad som händer, ser vi till att ni går hem med några fina minnen av er hundsläde upplevelse som ni kan dela med resten av världen.

Tillbaka på kenneln.
När vi kommer tillbaka till vår kennel, kan ni säga tack till era hundar genom att ge dem en välförtjänt bit av fryst kött. Efter deras belöning kan ni också hjälpa oss med att ta bort selarna från hundarna och föra dem tillbaka till deras kennel. Medans, kommer en av våra team att förbereda er en smaklig lunch i vår mysiga eldkåta. Normalt kommer det att vara en lokal maträtt av lax- eller svampsoppa som serveras med varmt Polar Bröd, följt av en underbar tårta och avslutas med en traditionell varm Glögg och pepparkakor som ni kan njuta av intill vår eld. Här vi kan slappna av lite, med lite musik i bakgrunden och berätta historier om våra egna äventyr med hundarna i norr. Om vi har tid kvar innan avresa, är ni naturligtvis fri att ströva omkring i kenneln lite och ta några mer bilder av hundarna

Vad ingår i resan:
* Varma overaller för hundspann och vinter kul
* Transfer till och från ditt hotell (inom 20km avstånd från vår kennel)
* En smakrik lunch! (Vänligen låt oss veta i förväg om ni är vegetarian eller har några matallergier)

Ytterligare information:
På turen delar två personer ett team av slädhundar och hundspann, båda kommer att ha möjlighet att köra släden. Lunch turen börjar klockan 09:00 och slutar vid cirka 14:00. Våran säsong startar den 15 November och slutar den 15 April. Beroende på vädret kan vi kunna tillhandahålla turer efter detta datum. Kontakta oss för mer information.

Priser:
1750 kr för vuxna.
1625 kronor för studenter (giltigt Student-ID kommer att krävas).
850 kr för barn under 12.