Anette Niia
Anette Niia
Anette Niia

Norrskensfoto

I den mörka polarnatten ger vi oss ut på jakt efter norrskenet. Scandinavian Photoadventures tar dig med till de bästa platserna kring Kiruna för att se och fotografera ett av naturens mest spektakulära skådespel. Du behöver inte ha någon fotokunskap, våra guider hjälper dig att själv ta bilder till ditt fotoalbum. Medan vi väntar på norrskenet lär vi dig grunderna i norrskens- och nattfotografering, vi berättar också om vad norrskenet är för oss samer. Kvällen avslutas med en värmande kopp kaffe eller te.

Under turen finns möjlighet att värma sig antingen i vår lavvu, i stuga eller vid öppen eld (beroende på norrskensprognos och väder har vi flera locations), men vi rekommenderar varma kläder, handskar, fingervantar och en bra mössa.

Pris: 1690 SEK/person. 1050 SEK/barn 10-15 år. Barn delar kamerautrustning med vuxen. 

I priset ingår: Transfer från Icehotel, Turistbyrån eller Camp Ripan, guide, varma kläder och skor, lampa och kamerautrustning (kamera + stativ). Ta med eget SD-minneskort (minimum 8GB), eller köp på plats (kostnad 200 SEK) (Hämtning från annat boende inom 20 km från Kiruna C sker mot extra betalning 300 SEK per person).

Deltagarantal: Minimum 2 vuxna. Privata turer på förfrågan.

Tillgänglig: Dagligen 1 sept-15 april.

Turens längd: ca 4 timmar

Starttid: Ca 19.30 (från 29 mars, 20.30). Avgår från Icehotel 19.00, från 29 mars 20.00.