ICEHOTEL - Photographer Asaf Kliger
ICEHOTEL - Photographer Asaf kliger
ICEHOTEL - Photographer Asaf Kliger
ICEHOTEL - Photographer Asaf Kliger

Icehotel Forsfärd på Torneälven

Känn Torneälvens puls på ett forsränningsäventyr. Färdas genom lugna vatten, utmanande forsar och orörd natur på en forsränningstur. Torneälven är en av Sveriges fyra nationalälvar och rinner fritt – helt orörd.

Forsränning i Torne älv är Jukkasjärvis mest klassiska aktivitet som startade redan under 1970-talet. Turen startar med att ni tar på er våtdräkt, hjälm och flytväst och sedan tar en traditionell långbåt er vidare till raftingbåtarna. Ni beger er ut på en resa på Torne älv, guiden instruerar er hela vägen, genom både lugna och utmanande vatten.

Längs vägen stannar ni till på ön Puonojokk där ni serveras en lunch över öppen eld, med kaffe och fika efteråt. Guiden pratar om Torneälvens rika historia och ni fortsätter vidare ner längs älven, genom forsar och vackra skogar. Så småningom stannar ni på älvstranden och drar upp båtarna innan vi åker tillbaka till Icehotel i minibuss.

Längd: 7 timmar
Pris: 1 565 kr per person
Tillgänglig: På förfrågan sommaren 2020
Svårighetsgrad: Medel
Samling vid Meeting Point där ni tillsammans med guiden beger er till långbåten som tar er vidare till raftingflottarna.

Klä dig lager på lager. Bikini/badbyxor, underställ (gärna av ull) samt strumpor. Medtag varma kläder att byta om till efter forsränningen.
Alla deltagare måste kunna simma och vara minst 12 år gamla.