Björkliden – Skoterturer

Rid ut på hästkrafter. Snöskotern är terrängfordonet som tar sig dit inget annat fordon når. Eller dit skidåkaren inte orkar. Gillar du fart? Eller vill du se ett större område under en och samma dag? Då är en snöskotertur ett bra alternativ! Alla som fyllt 16 år och har förarbevis får köra själva. Övriga kan åka med.

SKOTERSIGHTSEEING (BOKA)
Häng med på en upptäcktsfärd i Björklidens närområde. Turen inleds med en introduktion till maskinen samt grunder i körningen innan vi susar fram över de vita vidderna, omgivna av den fantastiska fjällnaturen. Guiden tar oss med till ett av Björklidens smultronställen där vi gör ett kort stopp. Turens rutt avgörs av aktuellt snö- och väderläge.

SKOTERTUR I KÄLKE
Om du inte vill köra din egen skoter är det här turen för dig! Som passagerare på vår skoterkälke åker du varmt omstoppad på en rundtur i Björkliden. Vi kommer att göra ett stop vid en öppen eld för att dricka något varmt. Turens rutt avgörs av aktuellt snö- och väderläge

FJÄLLTUR PÅ SKOTER
Vi kör över fjällens orörda snöfält och tar oss upp till Låktatjåkko Fjällstation 1228 m.ö.h, där det finns möjlighet att köpa fika, lunch eller den berömda ”Låktavåfflan”. Vi njuter av den storslagna utsikten innan vi återigen ger oss ut på fjället.

FJÄLLTUR – LÅNG (BOKA)
Denna tur är en längre version av Fjällturen. Vi gör ett stopp på Sveriges högst belägna fjällstation Låktatjåkko, 1228 m.ö.h där det finns möjlighet att köpa lunch, fika eller stationens berömda våfflor.