Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Kiruna Guidetur

Fotoresa i Lappland – norrsken, samisk kultur, astro, hundspann och djurfotografering – 6 dagar

Fotoresa i Lappland – norrsken, samisk kultur, astro, hundspann, ICEHOTEL och djurfotografering med Peter Rosén – 6 dagar

För mer information och bokning: lapplandmedia.se

Vi erbjuder en innehållsrik 6 dagars fotoresa i Lappland med norrsken, astro och älgfotografering, hundspann både dag och kvällstid samt besök vid ishotellet tillsammans med fotografen Peter Rosén. Vi bor 3 nätter precis intill Torneälven vid Aurora Wilderness Camp och 2 nätter vid STF Abisko turiststation.

Peter är heltidsfotograf och är fotografen bakom böckerna Aurora Borealis i Lappland och Midnattssol över Lappland. Samtliga våra flerdagars gäster har sedan vi började 2012 sett och fotograferat norrskenet i vackra miljöer och att vi fått utmärkelsen TripAdvisor Certificate of Excellence Award 2014-2020. Läs gärna tidigare gästers omdömen om våra turer på TripAdvisor.

Natur, kultur och fotoguidning

Peter Rosén har jobbat som biolog och forskare vid Abisko Naturvetenskapliga station och vid Umeå Universitet i 17 år och du får därför möjlighet att under hela turen lära dig mer om den arktiska naturen och den spännande kultur vi har i Lappland. Peter kommer bland annat att berätta om det samiska samhället, den fascinerande vetenskapen den gamla folktron kring norrskenet, hur landskapet utformats under årtusende, klimatförändringar i Arktis och hur djur och växter lyckats anpassa sig till ett kallt klimat. Peter ger dig naturligtvis också tips på bildkomposition, natt, landskaps och djurfotografering, olika kameratekniker, redigering av dina bilder i datorn för bra tryck och kunskap om hur du tar bra bilder på vintergatan, galaxer och nebulosor mm.

Varför ska ni välja LapplandMedia & Photoadventures för er fotoresa i Lappland?

Vi är glada över att samtliga våra flerdagarsgäster 9 år i rad har sett och fotograferat norrsken i vackra miljöer (c. 80 grupper). Därmed är vi sannolikt det mest framgångsrika norrskensguidningsföretaget i världen. Att få se norrsken styrs ju av både norrskensaktiviteten och väder vilket gör det svårt att garantera norrsken på en tur. Men hittills har vi i alla fall lyckats och det hoppas vi att vi gör även kommande vinter! Vi gör verkligen allt vi kan för att ni ska trivas med oss och vi är glada över att ha utsetts till TripAdvisors Certificate of Excellence Award 2014-2020. Vi har kört fotokurser i Abisko och svenska Lappland minst 10 år längre än något annat företag i området. Vi tar max 7 gäster per tur vilket gör att du får mycket tid med din fotoguide och vi kan vara flexibla med skoter och minibusstransporter om vädret råkar vara bättre någon annanstans. Genom att vi själva är från Lappland så har vi bra lokalkännedom om att vara uppe i fjällen, vilket är viktigt inte bara av säkerhetsskäl utan också för att få bra bilder och att kunna delge dig våra berättelser om att leva i Lappland.

För mer information: https://lapplandmedia.se/photo-tours/

Låt dig inspireras av Peters bilder via hans bildbyrå LapplandMedia AB!

Tillgängligt: 8-13 februari; 16-21 februari; 5-10 mars (2021)
Deltagare: min 2 & max 7
Pris: 31500 SEK/person