Ecotours

Aurora dinner – med middag i en timmerstuga

Vi åker ca 30 minuter med bil, längs en väg med få ljusföroreningar.

När vi kommer fram njuter vi av middag vid elden i en mysig varm timmerstuga. Middagen består av lokala specialiteter och efteråt smakar vi på Chaga eller glögg, med kakor. När norrsken visar sig går vi ut, tar foton, och går in i värmen igen, precis som det passar oss. Det finns möjlighet att se hur livet kan fungera i -40 C, utan el, dusch eller rinnande vatten. Stugan är byggd på ett traditionellt sätt, med flera små hållbara lösningar för att minimera koldioxidavtrycken och energiförbrukningen, utan att för den skull tappa komforten. Kan man förresten ladda en mobil med ved?

Därefter tar vi en kort vandring, för att uppleva tystnaden och polarnattens magiska ljus, kanske även norrsken. Vi får lära oss mer om hur norrsken uppstår, naturen och rymden av en erfaren välutbildad guide. Varför inte prova vår Aurora trail, med en quiz?

Tid: 19.30-23.30. Upphämtning från ert hotell i Kiruna C.
Pris: 2190kr /person, barn 50 %.
Avgångar:  Bokning på förfrågan.

 

Norrskensjakt

Ibland är sannolikheten för norrsken något osäker. Solaktivitet, molnfri himmel och fina öppna platser krävs för att få en fin upplevelse. Vi kan ta er till platser där chansen att se norrsken är optimal. Beroende på vädret, kan vi åka i olika riktningar. Det är möjligt att nå en radie på ca 100km på en kväll. Du får också lära dig mer om fenomenet norrsken, naturen och rymden av en välutbildad, lokal guide. Varm dryck med fika finns med på turen. Extrakläder går bra att låna. Foto av gruppen ingår i turen.

Tid: 19.30-23.30. Upphämtning från ert hotell i Kiruna C.
Pris: 1690kr /person, barn 50 %.
Avgångar:  Bokning på förfrågan.