ABISKOJAURE FÖR DIG MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Naturen och fjällen är för alla. I den södra änden av Abisko nationalpark ligger en tillgänglighetsanpassad fjällstuga som välkomnar till upplevelser i vacker fjällmiljö.

Efter en utsökt trerättersmiddag på STF Abisko Turiststation, ges tips och råd av certifierade guider om att vistas på fjället. På morgonen ger vi oss iväg ut på fjället till fots eller med Helikopter(ingår ej). Tillsammans upplever vi den majestätiska fjällvärlden, lär oss mer om flora och fauna i området och badar vedeldad bastu. Kanske vill du måla en bild av fjället Giron i brinnande höstskrud eller sätta ord på känslorna i en dikt eller dagboksanteckningar. Guiderna finns för gemensamma dagsturer och aktiviteter kring fjällstationen. Måltiderna lagar vi antingen inomhus på gasspisen eller ute över en öppen eld.

Efter ett par dagar återvänder vi till STF Abisko Turiststation. Den som önskar kan boka att stanna ytterligare några dagar för att utforska området kring Abisko kanjon (tillgänglighetsanpassat) och lära sig mer genom ett besök på närliggande Naturum. Eller varför inte lösa tågbiljett t.o.r Abisko-Narvik och njuta av den svindlande vackra resan genom det skiftande landskapet förbi Riksgränsen ner till fjorden Rombakksboten och Narvik.