Oliver Wright

STF Abisko – Upplev Abisko – från rallare till ljusfenomen

Fina berättelser om Abisko berikar din upplevelse hos oss. Vi delar stolt med oss av det unika kulturarvet som gör Abisko till vad det är idag. På ett enkelt och underhållande sätt lär du dig mer om viktiga händelser, personer och ljusfenomen.

På en skön promenad i den vackra naturen kommer vi att gå förbi Svenska Turistföreningen första logibyggnad, som under järnvägsbyggets tid var schaktmästarbostad. Här berättas det historier om kända profiler som Selma Lagerlöf, då hon namngav gässen till Nils Holgerssons underbara resa. Under en rundvisning i Rallar- och gränsförsvarsmuséet kan du lyssna på en radiosändning av ockupationen och känna tyngden av järnmalmen i din hand.

Vi följer Abiskojåkken nedströms där den har karvat sig igenom klippväggarna och bildat en kanjon. Berättelserna växlar i tid och rum och vi stannar till vid symboliska platser som är väl värd extra uppmärksamhet. Promenaden avslutas med en genomgång av ljusets inverkan på de olika årstiderna. Här möts norrsken och midnattssol i en unik kontrast.

Den här turen är en perfekt start på din vistelse hos oss!

Vad ingår: Guide, inträde till Rallar- och gränsförsvarsmuseum
Ta med: Kläder efter väder

Bra att veta:
Tid: 1,5 tim
Längd: 2 km
Åldersgräns: Ingen
Förkunskapskrav: Inga

Samling: Vid receptionen 14:30 (tillbaka ca 16:00)
Övrigt: Max 16 platser
Anmälan: Online senast tre dagar innan eller på plats senast 12.00 samma dag

Med reservation för ändringar

Avbokning kan ske fram till 7 dygn innan ankomst. Därefter sker ingen återbetalning av erlagt belopp.