7 extrema utmaningar i Kiruna

Bergsmaraton i vackra miljöer, adrenalinfyllda äventyr och tuffa utmaningar! Testa dina gränser och upplev storslagen natur när du deltar i några av de häftigaste tävlingarna i Kirunas arktiska fjällområden.

Keb classic Sommar
Keb Classic Summer är ett bergsmaraton på STF Kebnekaise fjällstation. Banan går runt Sveriges högsta berg Kebnekaise med utsikt över glaciärer, bergsjöar och bergstoppar, där flera är över 2000 meter höga. Tävlingen är extremt krävande och erbjuder varierad terräng och teknisk löpning. De 43 kilometer och 1300 höjdmetrarna ställer höga krav på deltagarna och ger sluttiderna långt längre än andra tävlingar med liknande avstånd.

Björkliden Arctic Mountain Marathon
Björkliden Arctic Mountain Marathon 70 eller BAMM 70är en utmanande fjällorientering i storslagen fjällmiljö. Deltagarna som tävlar i klass 70 bär själva med sig all utrustning för att klara två tuffa dagar och en natt på fjället. Ställer stora krav på kondition, fjällvana och orienteringsförmåga.


Swedish Alpine Ultra
Ett av Sveriges tuffaste ultralopp i de svenska fjällen. Swedish Alpine Ultra är på 107 km. Loppet startar i Nikkaluokta och avslutas i Abisko och deltagarna ska avsluta loppet inom 24 timmar.  Loppet också är ett kvalificeringslopp för att få möjlighet att anmäla sig till Ultrra-Trail du Mont-Blanc® i Chamonix.

Extreme Sports Gathering in Riksgränsen
Upplev vinterns extremsporter samlat i den bästa delen av Swedish Lapland! Under Extreme Sports Gathering erbjuds möjligheten att prova adrenalinfyllda flygande äventyr. Du möts av professionella guider och helikoptrar som tar med dig på ditt livs äventyr! Hoppa fallskärm från helikopter med en utsikt som sträcker sig till de norska fjordarna i Narvik eller prova en grundkurs i snow-kiting och upplev känslan av att blåsa fram över snöiga vidder.

Keb classic Vinter
I området kring Kebnekaise hittar du några av de högsta toppar i Sverige, inklusive Kebnekaise. Keb Classic Vinter inkluderar både en sprint-tävling i stadsmiljö samt ett tvådagars toppturs äventyr som har dom finaste åken och bästa utsikten i Sverige. En stor utmaning för dig som samlar höjdmätare på skidor med en passion för arktiska alpina miljöer!


NM Scandinavian Big Mountain Championships

NM Scandinavian Big Mountain Championship arrangeras årligen sedan 1992 och är ursprungligen den internationellt största tävlingen. Tävlingsorten är Riksgränsen, som ligger ovanför polcirkeln vid gräsen mellan Sverige och Norge. Det är en öppen tävling både för proffs med stor erfarenhet där nybörjare har chans att tävla mot några av de bästa skidåkarna och snowboardåkarna i världen.

 

Fjällräven Polar
Fjällräven Polar är en internationell polarexpedition som tar dig 300 kilometer in i den arktiska naturen, tillsammans med mer än 200 slädhundar och en grupp likasinnade som du själv. Under åren har deltagarna fått möta allt från hårda stormar och temperaturer över 30 minusgrader till ett solbeklätt vinterlandskap med klar och krispig vit snö. För vissa utvalda personer, kommer Fjällräven Polar, testa deras gränser i ett av livets största äventyr.

 

Bonus!

Höjdmeter med Höjdmeter
En tung utmaning och ett kraftprov som alldeles för få ger sig på. Det handlar inte om att stå som slutlig segrare utan om att pressa sig själv till det yttersta under 65 minuter. Hur svarar kroppen? Går du tiden ut eller slår Luossa knock på dig?