Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB
Peter Rosén/LapplandMedia AB

Norrskens och Astro foto workshop – Abisko NP med Peter Rosén – 5 dagar

Norrskens och astro fotoresa i Abisko med Peter Rosén – 5 dagar

Mer info och bokning via: lapplandmedia.se

Upplev och föreviga norrskenet i Abisko med proffsfotografen Peter Rosén som är fotografen bakom böckerna Aurora Borealis i Lappland och Midnattssol över Lappland. Under denna fotoresafördjupad visar Peter hur du bäst kan fånga norrskenet, stjärnorna, galaxer och det vackra midvinterlandskapet på bild. Under resan får du uppleva en stor variation av midvintermotiv: vi gör skoterfärder till en samisk tältkåta och dagtur in i Abiskodalen, en tur med hundspann i Abisko nationalpark och om vädret tillåter en dagtur över till Norges fjordar. En eftermiddag vandrar vi längs Abisko spektakulära kanyon och fotograferar landskap och isfall. Under två eftermiddagar kör vi bildkritik på era bilder, visar hur man bäst redigerar norrskensbilder samt går igenom grunderna för redigering av astrobilder (tex bilder på galaxer, nebulosa, vintergatan).

Sannolikt de mest framgångsrika norrskensturerna i världen

Vi är sannolikt det mest framgångsrika norrskensguidningsföretaget i världen. Alla våra flerdagars gäster sedan vi började 2012/13 har sett och fotograferat norrskenet i vackra miljöer! Läs gärna tidigare gästers omdömen om våra turer på TripadvisorLonely Planet rankar också Abisko som den bästa platsen på jorden för att se norrsken. Orsaken är att Abisko ligger precis under norrskensovalen och ett mikroklimat gör att det är mer stjärnklara himlar i Abisko än någon annan plats i norra Skandinavien. Det gör att Abisko också är en bra plats för astro fotografering och under turen får du lära dig grunderna i astrofotografering. Fotoguiden Peter Rosén är heltidsfotograf och har gett ut två fotoböcker om bland annat norrsken. 

Vårt fokus är nöjda gäster, som vi bland annat får genom att endast köra turer med små grupper (max 7 gäster). Att lära sig konsten att fotografera norrsken, stjärnhimlen, galaxer eller vilda djur kräver nära handledning. Små grupper gör också att vi kan vara flexibla och flytta till olika platser vilket ökar chanserna att fånga norrskenet på bild. På kvällarna kommer vi att besöka 4 olika platser för att du ska få så stor variation på bilder som möjligt: skoterslädtur till vår traditionella samiska kåta, fina foto platser i Abisko dalen, minibusstur till Norge eller någon annan fin plats. Vi kör också hundspann in i Abisko nationalpark. Vi har alltid tillgång till en 4WD minibuss och snöskoter ifall vädret är bättre någon annanstans. Turen är en del av Canons foto skola och tack vare Canon och Manfrotto kan vi erbjuda amatörer och professionella kameror, objektiv, stativ och varma kläder/skor – utan extra kostnad.

För mer information, datum och program se: lapplandmedia.se

Pris: 22900 SEK/person. Hotell, mat, transfers och alla aktiviteter inkluderat.
Tillgänglig: 2021: 12-16 mars. Andra datum möjligt för grupper mot förfrågan.