Abisko-Björkliden-Riksgränsen-Narvik

Om du färdas längs E10 västerut från Kiruna kommer du till Abisko, Björkliden, Riksgränsen, och du kan även åka vidare till Narvik i Norge.

Med tåg
Om du väljer att färdas med tåg så kommer du att få uppleva Sveriges vackraste järnvägssträcka som går mellan Torneträsk och Riksgränsen. SJ Norrlandståg går mellan Kiruna och Narvik ungefär två gånger dagligen året runt. För exakta avgångar och priser kan du besöka SJ:s webbplats. Att resa med tåg är det billigaste alternativet. Biljett bör du köpa i förhand online, då det inte går att köpa tågbiljett på tågstationen eller ombord på tåget. Du tar dig enklast till tågstationen med gratis skyttelbuss som avgår från Kiruna busstation till alla tågavgångar.

Med buss
Länstrafiken linje 91 trafikerar mellan Kiruna och Narvik under juni-september samt februari-april. För exakta tider och priser kan du besöka Länstrafikens webbplats. Bussbiljett kan du lösa direkt av busschauffören mot kortbetalning. Du kan även köpa biljetten online om du önskar.
Bussen avgår från Kiruna busstation, samt går det även en avgång direkt från Kiruna Airport.

Transferbuss
Visit Abisko erbjuder busstransfer under oktober-maj från Kiruna Airport och utvalda hotell i Kiruna direkt till Abisko och Björkliden. Transfern möter de inkommande och avgående SAS och Norwegian Air Shuttle flighterna som flyger till Kiruna sju dar i veckan. De moderna bussarna erbjuder ett bekvämt sätt att åka till Abisko-området, oavsett om det är ett stopp på vägen till Narvik eller som transport tillbaka till flygplatsen eller Kiruna.
Boka din transfer online på Visit Abiskos webbplats.

mini busses red

Avstånd från Kiruna till:

Abisko: 93 km
Björkliden: 104 km
Riksgränsen: 132 km
Narvik: 178 km