Resa inom Kiruna

Se menyn till höger för att läsa mer om hur du tar dig vidare från Kiruna till populära destinationer.

Kiruna kommun är med sina 19.447 kvadratkilometer ett väldigt stort område och avstånden för att resa inom kommunen kan vara stora. För den som vill kunna utnyttja tiden så effektivt som möjligt så kan det vara en god idé att hyra en bil. Vi rekommenderar nedan hyrbilsföretag:

Avis – 0980-130 80
Avis Kiruna erbjuder 10% rabatt till dig som bokar en bil via att ringa lokalkontoret på 0980-192 99, alternativt bokar online på Avis webbplats med följande kod: E114500.
Avis finns på flygplatsen, tågstationen samt Kiruna centrum.

Sixt – 0980-200 70

Laddstation för elbilar
Nu kan du som reser med en el- eller hybridbil tanka bilen på Camp Ripan, där nu Kirunas första laddstation är belägen. Glöm bara inte att ta med laddkabeln. Betala med laddkort eller via en app. Det finns även en laddstation vid Coop Forum.

Parkering
I Kiruna har vi fri parkering med P-skivor. Vid parkeringsplatserna står angivet hur länge du får parkera. Ställ in P-skivan på den tid då du parkerar bilen. Sätt sedan skivan vid framrutan så att den syns tydligt från utsidan. Det fungerar även lika bra att skriva en lapp med ankomsttiden.

Taxi
Taxi förbokar du med Taxi Kiruna. Upphämtning sker på valfri plats.

Helikopter
Upptäck fjällvärlden från helikopter tillsammans med Kallax Flyg. Fast linjetrafik till Kebnekaise Fjällstation på sommaren, sightseeing över vackra Tarfala eller varför inte ta helikopter till fiskeäventyret?

Buss
Med lokaltrafiken i Kiruna tar du dig enkelt runt i Kiruna stad. Köp din biljett direkt ombord på bussen.
Är ni ett sällskap som tillsammans vill upptäcka allt Kiruna kommun har att erbjuda så kanske en charter med Kiruna Buss AB kan vara ett bra alternativ!