Med buss eller bil

Länstrafiken Norrbotten trafikerar vägarna till Kiruna från Haparanda/Tornio på finska gränsen och från Narvik i Norge. Väljer du bussen färdas du billigt och säkert. Dessutom är du snäll mot miljön. Planera din bussresa här!

Många besökare kommer till Kiruna med bil. Att färdas genom Sveriges olika landskap och naturtyper är spännande. För den som reser från Stockholm till Kiruna kan det handla om en sträcka på drygt 1 300 kilometer. Mycket hinner du uppleva och se längs vägen, och Sverige är ett tryggt land att färdas i med bil. Självklart bör du ta regelbundna pauser, givetvis ska du vara uppmärksam på djur längs vägarna, och tveklöst är det positivt att tanka när bensinstationerna väl dyker upp. Du som av ren princip endast tankar på vissa bensinstationer bör möjligen tänka om eller åtminstone kartlägga din resa väl.

Europaväg 10 går igenom Kiruna. Anslutningar till E10 finns via E6 i Norge, E8 i Finland samt E45 och E4 i Sverige.

Som en del av den pågående stadsomvandlingen i Kiruna har nu Trafikverket inlett byggandet av ny E10 genom Kiruna. Vägen ska ersätta den befintliga vägen som förstörs av den sprickbildning som gruvdriften orsakar. Läs mer på Trafikverkets webbplats.