Om oss

Om Kiruna Lappland

Kiruna Lappland är en ekonomisk förening som fungerar som en paraplyorganisation för de flesta turismföretagen, samt för många andra företag i Kiruna kommun.

Vår målsättning är:

”Fler besökare till Kiruna!”

Föreningen består av tre delar:

  • Kiruna Lappland Turistcenter
  • Marknadsavdelning
  • Övrig affärsverksamhet

På Kiruna Lappland Turistcenter tar vi hand om dig som vill komma hit eller som redan befinner dig på plats genom att möta dig vid disk eller svara på ditt telefonsamtal och dina e-postfrågor. Hos oss kan du boka roliga aktiviteter och vi rekommenderar gärna ett passande boende.

Marknadsavdelningen jobbar med att föra ut Kiruna Lappland i världen i syfte att öka antalet turistbesök i Kiruna. Vi skapar kännedom om Kiruna in Swedish Lapland och vi möter dig bland annat på olika mässor. Vi skapar medieintresse och tar hand om den press som vill besöka Kiruna och skriva om våra världskända attraktioner. På marknadsavdelningen arbetar vi också med EU-projekt tillsammans med våra medlemsföretag.

Under 2019 och 2020 kommer det bli fokus på Kiruna som fiskedestination. Om du är verksam inom sportfiske eller vill veta mer om projektet kontaktar du Dan Mella på telefon +46 (0)70 366 20 32 eller skicka e-post.