Streamerfiske efter storöring med gummibåt

Häng med på flugfiske från gummibåt i snabbflytande älv!

Resan fokuserar på fiske efter storöring, där det gäller att göra snabba precisionskast till ställen där öringen gömmer sig, såsom stenar och andra strukturer. Utöver öring kan även harr och fjällröding ibland fås som sidofångst.

Vår guide tar er med på denna otroliga resa längs med fina älvsträckor, där ni kan avnjuta tystnad, god mat och fina vyer!

Fisket och tillhörande utrustning

Resan är lämpat enbart för flugfiske, där man använder sig av relativt korta och kraftiga flugspön (klass 6-7, 7-9 fot). Olika typer och storlekar av streamers används som huvudsakliga beten. Även nymfer kan användas. Förbered er på varierande fiske under resan.

Övernattning, måltider och klädval

Guiden sköter om transporter m.m. och har med behövlig skyddsutrustning åt gästerna. Man bör vara utrustad för utmanande väderförhållanden, med stora variationer i temperaturer (dagtid 10-20 i luften och 5-10 grader i vattnet och nattetid ner mot 0). Varma och extra varma lagerkläder rekommenderas och vadarutrustning är ett måste. Gästerna bör ta med egen sovsäck.
På turen färdas man med gummibåt i forsande vatten, som leder till att både kläder och utrustning blir våt. Packa utrustning och kläder därefter, genom att använda s.k. drypacks och undvik om möjligt att ta med elektronik.

Sommartid bör man vara förberedd på att det finns mycket mygg och knott, så myggmedel bör tas med.

Frukost, lunch och middag ingår i paketet. Måltiderna tillagas vid älven av guiden och övernattning sker i tält.

Researrangemang

Dag 1

Vi träffas vid Kiruna flygfältet eller i Kiruna centrum och därifrån åker vi ut till älven. Vi går igenom förberedelser, säkerhetsrutiner och säkerställer att gruppen är redo för fisket. Gästerna byter kläder och så bär det av. Fisket sker från båt och övernattning i tält vid älven.

Dag 2

Fisket fortsätter och någon gång på sen eftermiddagen kommer man fram till en ö, där övernattning sker och man kan även fiska där.

Dag 3

Tredje dagen börjar med frukost, varefter färden fortsätter i långsamt vatten och fina landskap. Slutdestination nås på eftermiddagen, där bastu och dusch kan avnjutas. Därefter förs gästerna tillbaka antingen till Kiruna centrum eller flygfält.

Häng på och upplev den fantastiska fjällvärlden, med otroligt fiske och storslagen vildmark!

NOTERA! Ifall vattenståndet i älven är för högt, så måste man byta älv och åka ut med helikopter som kan påverka priset med upp till 25% och även förlänga resan med 1-3 dagar, beroende på förhållandena. Förändringen förutsätter att man kommer överens om det och gästerna har rätt att få pengarna tillbaka vid sådana här situationer.