Premiumfiske efter harr från Camp Luspen

Drömmer du om att fiska storharr? Välkommen till premiumfiske i Camp Luspen, vår vildmarkscamp vid Torneälv.

Camp Luspen ligger precis vid Torneälvens strand i väglöst land. I denna mysiga och rustika camp bor du i stuga med tillgång till en vedeldad bastu. När du inte fiskar kan du sträcka ut dig på en säng inomhus.

Camp Luspen erbjuder fina möjligheter att fånga grov harr med en genomsnittlig vikt på 700–800 gram och troféharr som väger upp till 2 kilo! Äventyret börjar med att din guide välkomnar dig på flygplatsen eller järnvägsstationen i Kiruna och kör dig till Icehotel i Jukkasjärvi. På vägen dit har du möjlighet att besöka en outdoorbutik, om du skulle ha glömt någon del av utrustningen hemma eller önskar komplettera den.

På Icehotel packar vi om utrustningen och hoppar i vadarna för att njuta av en dryg timmes färd med gummibåt på Torneälv till Camp Luspen. Efter att ha sett fisk äta från ytan under båtturen längtar du efter att kasta ut en fluga! Vi tillbringar resten av dagen med att fiska och kopplar av på kvällen med bastu och middag.

Under vår vistelse i Camp Luspen ser campvärden till att ingen går hungrig. Värden serverar frukost, lunch, middag och snacks under valfria tider. Maten baseras på lokala råvaror och kanske också dagens fångst?

Paketet inkluderar fem dagar av härligt fiske. På avresedagen finns även möjlighet att besöka Icehotel 365 i Jukkasjärvi. Byggnaden kyls ner med en solpanelspark som gör det möjligt att uppleva snö- och iskonst i världsklass året runt.

Program

Dag 1 Ankomst

Din guide välkomnar dig på flygplatsen / järnvägsstationen och kör dig till Icehotel i Jukkasjärvi. Om du vill komplettera din utrustning finns möjlighet att besöka en outdoorbutik på vägen dit.

På Icehotel packar vi om utrustningen och hoppar i vadarna. Därefter väntar en härlig färd med gummibåt på natursköna Torneälv, i riktning mot Camp Luspen. Efter ungefär en timmes båtresa är vid framme vid Luspen. Under färden har du sett fiskar äta från ytan och nu är fiskesuget stort! Vi tillbringar resten av dagen med att fiska i den fina miljön runt campen. På kvällen njuter vi av avkoppling i bastun följt av en välsmakande middag.

Dagar 2 och 3 Camp Luspen

Den andra dagen ägnas åt att fiska Luspensträckan. Frukost, lunch och middag serveras när det passar dig. Fiskeguiden är behjälplig under hela dagen.

Dag 4 Drifting och ankomst till Camp Puonojokki

Vi startar den tredje dagen med frukost innan vi går ut och packar gummibåten. Därefter driftar vi ner längs med älven och gör strandhugg på ”heta ställen” där det går både harr och öring.

Vi anländer till Camp Puonojokki mitt på dagen och laddar med en god lunch innan vår fiskeguide tar er med för en genomgång av sträckan och dagens fiske. Campvärden ser till att ingen går hungrig och att bastun är varm.

Dag 5 Drifting och avresa

Efter frukost och packning av gummibåten driftar vi längs med älven till vår upphämtningspunkt. Du har chans att blöta linan en sista gång innan det är dags för hämtning och transfer till Jukkasjärvi.

Väl tillbaka på Icehotel finns det möjlighet att ta en dusch och byta om före transfer till flygplatsen / järnvägsstationen. Vid mån av tid har du möjlighet att uppleva Icehotel 365, ett världsunikt hotell med galleri för iskonst. Byggnaden kyls ner med en miljövänlig solpanelspark vilket gör det möjligt att uppleva snö- och iskonst i världsklass året runt.

Var god notera

Paketet planeras för minst 4 personer.

Avgångstid

Aktiviteten börjar när vi möter dig på flygplatsen / tågstationen och slutar när du avreser från Kiruna.

Inte inkluderat

Flyg eller tåg till / från Kiruna och alkoholhaltiga drycker.