Jakten på monstergäddan

Kom med oss på en oförglömlig fisketur efter monstergädda i Kirunas största älv  — Torneälven!

Resan erbjuder storslagna vyer och ett otroligt fiskeäventyr. Vår guide tar er till områden där det finns möjligheter att fånga rejäla monsterfiskar. Efter oförglömliga dagar av fiske för vi er tillbaka till Kirunas flygfält eller till Kirunas centrum.

Fisket och tillhörande utrustning

Både flug- och spinnfiske lämpar sig perfekt för fiske efter gäddor. Vi rör oss med båt på Torneälven, där det finns rejält med ställen där monstergäddor gömmer sig.

Gästerna bör ta med sig egen fiskeutrustning och tillhörande beten – klass 8-9 9’ flugspön och ett brett sortiment med gäddflugor alternativt tung spinnfiskeutrustning och ett sortiment shads, jerkbaits, wobblers etc. rekommenderas. Guiden sköter om transporter m.m. och har med behövlig skyddsutrustning åt gästerna. Man bör vara utrustad för utmanande väderförhållanden. Varma och extra varma lagerkläder rekommenderas. Sommartid bör man vara förberedd på att det finns mycket mygg och knott, så myggmedel bör tas med.

Måltider och övernattning

Frukost, lunch och middag ingår i paketet. Lunchen serveras vid älven och andra måltider vid stugan. Övernattning anordnas i stugor som är belägna nära älven.

Researrangemang

Dag 1

Vi träffas vid Kiruna flygfältet eller i centrum och så förflyttas ni till stugan i Kurravaara, just utanför Kiruna. Vi går igenom förberedelser och säkerställer att gruppen är redo för fisket. Gästerna byter kläder och gör sig redo för att åka ut på älven och fiska. Fisket pågår till sen eftermiddag.

Dag 2

Dagen börjas med en tidig frukost och efteråt beger sig gruppen ut på älven och fiskar under dagen av olika områden.

Dag 3

Tredje dagen börjar med frukost, varefter vi fortsätter fisket och beroende på gästernas researrangemang, så avslutas fisket normalt på eftermiddagen. Gästerna har möjlighet att fräscha upp sig före avfärd tillbaka till Kiruna centrum eller flygfält.

Häng på och upplev den fantastiska fjällvärlden, med otroligt fiske och storslagen vildmark!