Isfiske – gädda och harr: 2 dagar

Följ med på en oförglömlig isfisketur i Kirunas fantastiska fjällvärld.

Här har du möjlighet att testa din fiskelycka och kanske fånga ditt livs fisk! Äventyret erbjuder fantastiska vyer och unika fiskeupplevelser.

Vi anpassar boendet utifrån gruppstorleken och erbjuder möjligheten att sova i en uppvärmd tentipi-tältkåta. Det är en hisnande upplevelse att sova i vildmarken och chanserna att se norrsken är goda. All mat och kaffe tillagas över öppen eld vid fiskeplatsen.

Efter oförglömliga dagar med fantastiskt isfiske återvänder vi till Kiruna centrum eller flygplatsen för din hemresa.

Utrustning

Du bör vara förberedd på utmanande väderförhållanden. Ett värmande underställ och extra varma vinterkläder rekommenderas. Det är önskvärt att du medtar egen sovsäck och andra tillhörigheter. Vi erbjuder liggunderlag och kan även tillhandahålla sovsäckar, det måste dock avtalas i förväg.

Fiskespön och bete ingår i paketet.

Researrangemang

Dag 1

Vi hämtar dig på Kiruna flygplats eller i centrala Kiruna på morgonen och åker med bil till Kurravaara, utanför Kiruna. Vi har förberett snöskotrarna och packningen och ser till att du är utrustad och redo för avfärd. Från Kurravaara beger vi oss ut till den stora vildmarken och till fjällsjöarna. Rutten planeras baserat på väderförhållanden, önskade fiskarter och gruppstorlek.

Fisket inleds på morgonen och vi förflyttar oss under dagen och slår upp läger på nya, spännande platser. Att sova i tentipi är en unik upplevelse – i klart väder kan du se stjärnor och norrsken utan ljusföroreningar.

Dag 2

En tidig frukost avnjuts vid gryningen och därefter fortsätter färden i vildmarken. Rutten planeras baserat på väderförhållanden och gruppstorlek. Vi njuter av spännande isfiske i vacker natur och återvänder sedan mot Kiruna på eftermiddagen, i enlighet med ditt reseschema. Efter härliga dagar utomhus har du möjlighet att koppla av och fräscha upp dig med varm bastu och dusch. På kvällen erbjuder vi transfer till Kiruna flygplats eller till centrum.

Kom och upplev ett unikt vinteräventyr i Kirunas fjällvärld, med fantastiskt isfiske och vildmarken i sin vackraste skepnad!

Vår personal kör dig till platserna med snöskoter, men du kan också välja att hyra din egen snöskoter.