Fjällfiske efter storröding

Upplev Europas sista vildmark i spektakulär miljö med obegränsade fiskemöjligheter!

Resan fokuserar på fiske efter fjällvärldens absolut finaste fisk – den eftertraktade fjällrödingen. Den vackra fisken är även känd som fjällvärldens Greta Garbo. Vår guide tar er med till högfjäll där det finns en stor mängd småa tjärn, sjöar och bäckar. I huvudsak koncentrerar vi oss på tjärn och sjöar, eftersom det är större chans att få stora fiskar där än i rinnande vatten. Bäckar sammankopplar ofta vattendrag.

Vattnet där vi fiskar är kristallklart och drickbart. Fisket kommer att ske i olika områden, beroende på lokala förhållanden såsom temperatur och vattenstånd. I dessa områden är det möjligt att få ditt livs rekordfisk!

Fisket och tillhörande utrustning

Resan är enbart lämpat för flugfiske, där man använder sig av lätta flugspön (t.ex. klass 4-6, 8-10 fot) och fisket är mångsidigt. Förbered er på varierande fiske under resan. Flugor är ofta insektimitationer från arktisk miljö i olika färger såsom bruna, gråa och mörka. Ljusa färger såsom vit, gul och rosa används i vissa situationer för krävande rödingar. Normalt sett används flugor i storlek 10-16. Olika typer och storlekar av torrflugor, våtflugor, streamers och nymfer används. Ta med ett brett sortiment.

Övernattning, måltider och klädval

Eftersom vi befinner oss i vildmark så kommer övernattning att ske antingen i Tentipis eller tält på tundran. Annan personlig utrustning såsom handduk, hygienartiklar, solglasögon m.m. bör tas.

Man bör vara utrustad för utmanande väderförhållanden, med stora variationer i temperaturer (dagtid 10-20 i luften och 5-10 grader i vattnet och nattetid t.o.m. ner mot 0). Varma och extra varma lagerkläder rekommenderas och vadarutrustning är ett måste. Elektronik bör gärna packas i vattentäta påsar.

Frukost, lunch och middag ingår i resan och alla måltider serveras utomhus av guiden.

Sommartid bör man vara förberedd på att det finns mycket mygg och knott, så myggmedel bör tas med.

Researrangemang

Dag 1

Vi träffas vid Kiruna flygfältet eller i centrum och därefter åker vi iväg till helikopterbasen. Vi går igenom förberedelser, säkerhetsrutiner och säkerställer att gruppen är redo för fisket och därefter åker vi ut med helikopter. Vi lägger upp tält m.m. och påbörjar fisket.

Dagar 2–4

Vi fiskar på olika områden under dagarna, vilket ofta innebär en del vandring. Dygnsrytmen justeras efter lokala förhållanden.

Dag 5

På eftermiddagen blir vi upphämtad av helikopter och gästerna har möjlighet att fräscha upp sig med dusch och bastu vid ankomst. Därefter förs gästerna tillbaka antingen till Kiruna centrum eller till flygfältet.

Häng på och upplev den fantastiska fjällvärlden, med otroligt fiske och storslagen vildmark!