Fiskecamp norr om Kiruna

Precis utanför dörren till vår fiskecamp norr om Kiruna simmar massiva gäddor medan vackra öringar jagar beten i forsarna. Hos oss är du välkommen att bo i vildmarksstuga nära älven. Här kan du njuta av spinn- och flugfiske när du vill – dag som natt.

Hyr en guide, båt eller kajak och avsluta en fantastisk fiskedag med en god måltid och bastu. Det finns inga vägar i närheten av campen som endast kan nås med båt. Det avskilda läget gör fisket hos oss extraordinärt.

Om du önskar, kan du inleda din vistelse i sällskap av en guide som visar dig runt på älvarna och hjälper dig hitta de bästa fiskeplatserna. Utforska lugna vikar och det fantastiska deltat innan du tar dig an en bångstyrig älvgädda, öring eller harr. Vi förser dig med en karta över området så att du får en god översikt över de platser du tycker är intressanta.

Juli och augusti är bra månader för att fånga vackra, stora harrar och öringar i Vakkakoskis forsar, antingen med kast- eller flugspö. Den bästa tiden för gäddfiske i Rautasälven är i början av juni eller i september. Det är möjligt att fånga gädda genom att fiska från land, eller så kan du hyra en båt för att ta dig runt.

För att fiska i området behöver du ett fiskekort som vi gärna tillhandahåller.
Innan du börjar ditt fiskeäventyr lagar vi en stadig frukost i campen. Du kan också köpa ett lunchpaket att ta med dig under dagen. Till middag är det möjligt att välja antingen ett paket där middagen serveras utomhus bredvid lägerelden, eller att din måltid serveras vid en bestämd tid i köksstugan. Vi lagar både traditionella mat ur det lokala köket och internationella rätter. Om du föredrar att ta med din egen mat går det också bra. Du har tillgång till ett fullt utrustad kök med gasspis, gasugn och matkällare.

Pris: 800 SEK per dag / person

Tur och retur transport Kiruna – Vakkakoski (bil 15 km, båt 10 km): 2000 SEK högst 5 personer. Ytterligare personer: 400 SEK / person.

Guide: 8 timmar för max 5 personer: 5000 SEK.

Matpaket: 250 SEK per dag / person.